12 Ιασμιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι είπαν όχι στην συζήτηση κατά της εξόρυξης του χρυσού

Την δυσαρέσκια του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν όταν κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Ιάσμου ζήτησε από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να γνωματεύσουν θετικά στο ψήφισμα κατά του Χρυσού και της εξόρυξης του.

Οντέρ Μουμίν: «Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου. Εκτός ημερήσιας διάταξης και εκτάκτως, έφερα προς συζήτηση το ψήφισμα για να πούμε ένα ηχηρό “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ”. Δώδεκα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκαν αυτή την απόφαση και καταψήφισαν το “ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ”. Είναι μια απόφαση ντροπή για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιάσμου.

Αφήνω, λοιπόν, αυτούς τους 12 στην κρίση όλης της Ροδόπης, όλων των Θρακιωτών. Κυριάκος Αμούτζας, Λάκης Δαλακούρας, Ανέστης Βακιάννης, Χρηστίνα Βιδούρα, Βασίλειος Αυγούστης, Ερτζάν Μουεμίν, Ερκάν Κίντς, Καάν Μουμίν, Μουσδάτ Καρα Χασάν, Ναδήρ Ιδρύς, Παναγιώτης Σπορίκης και Μεχμέτ Αρήφ, είναι αυτοί που αρνήθηκαν να εκδώσουμε το ψήφισμα κατά του χρυσού, με αποτέλεσμα να συναινούν σε κάτι το οποίο θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τις επόμενες γενιές, τη νεολαία με επιβαρυντικές συνέπειες για την κοινωνία μας.

Διαβάστε επίσης:  Ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων της ΠΑΜΘ κατά της εξόρυξης Χρυσού

Τον κύριο Αμούτζα τον καταλαβαίνω, διότι ο πρόεδρος του, ο κύριος Μπούκας, είναι φίλος με τον Κακουλίδη που λέει ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ από τη μεριά τον Σαπών. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι για ποιο λόγο να αρνηθούν ένα τέτοιο ψήφισμα κατά του χρυσού” δήλωσε ο Οντέρ Μουμίν, αφήνοντας τους αρνηθέντες Δημοτικούς Συμβούλους στην κρίση της κοινής γνώμης.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News