Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση όταν ένα ελαστικό καταστραφεί εν κινήσει

Καλοκαίρι σημαίνει μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινήτου είτε για την μετακίνηση μας στην δουλειά λόγω υψηλών θερμοκρασιών είτε για την θάλασσα για να απολαύσουμε το μπάνιο μας είτε για διακοπές!!!

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου είναι αυτά που καταπονούνται περισσότερο στο αυτοκίνητο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην άσφαλτο και στην πρόσφυση των ελαστικών πάνω σε αυτή.

Εκτός λοιπόν από τον τακτικό έλεγχο των ελαστικών ο απρόσμενος παράγοντας πάντα καιροφυλακτεί γιαυτό και πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζουμε ποτέ όταν οδηγούμε ένα αυτοκίνητο.

Ο Δίαυλος 92,4 σας δίνει συμβουλές για να σταματήσετε ένα αυτοκίνητο όταν ένα από τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας εκρήγνυται όταν η ταχύτητα ξεπερνά τα 100 μίλια

1. Πρώτη συμβουλή: Όταν σκάσει ένα λάστιχο προσπαθήστε να είστε όσο πιο ήρεμοι γίνεται και κρατήστε γερά το τιμόνι και με τα δύο χέρια.

2. Δεύτερη συμβουλή: Και το πιο σημαντικό, κράτα το πόδι σου μακριά από το φρένο, μην το σκέφτεσαι καν.

3. Συμβουλή νούμερο τρία: Μείνετε στη λωρίδα σας και προσπαθήστε να μην αλλάξετε λωρίδες, μείνετε όσο πιο ευθεία γίνεται.

4. Τέταρτη συμβουλή: Εάν το αυτοκίνητό σας έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μετακινήστε σταδιακά σε χαμηλότερη ταχύτητα, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ κάντε το να νιώσει ότι το αυτοκίνητο έχει τον πλήρη έλεγχο. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μείνετε στο Drive gear (D) ΜΗΝ μετακινείτε.

5. : Μην χρησιμοποιείται χειρόφρενο

6. Όταν η ταχύτητα πέσει στα 50 μίλια την ώρα, μπορείς να πατήσεις απαλά φρένο μέχρι να σταματήσει το αυτοκίνητο

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News