Βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Γέφυρες στον αυτισμό” διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης (ΔΑΔΑΑ)

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger Ν. Ροδόπης (ΔΑΔΑΑ), στο πλαίσιο των εκπαιδευτικού κύκλου προγραμμάτων  που διοργανώσει για το έτος 2016-2017, πρόκειται να πραγματοποιήσει σε συνδιοργάνωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ένα βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Γέφυρες στον αυτισμό“. Ομιλητής του σεμιναρίου θα είναι ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Νίκος Αθανασόπουλος ο οποίος και θα αναπτύξει , κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, δύο βασικές ενότητες:

1. “Συνειδητοποιώντας την διαφορετικότητα του αυτισμού”.
Παρουσίαση με  βιωματικές δράσεις

2. “Πρακτική διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής αγωγής σε άτομα με αυτισμό”.
Η διάρκεια θα είναι περίπου τρεις ώρες.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η επίκουρη καθηγήτρια του ΔΠΘ κα Σοφία Μπάτσιου. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο του  Μουσικού Σχολείου Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ, και είναι δωρεάν. Όσοι ενδιαφέρονται για βεβαιώσεις συμμετοχής, θα δοθούν τις επόμενες μέρες και θα κοστίζουν 5€. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ιδιαίτερα οι διδάσκοντες της Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού,   υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια του Συλλόγου μας από την αρχή της ίδρυσής του και κάθε δράση που αφορά  την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την αναπηρία αλλά και σε ότι έχει σχέση με  την καλή λειτουργία των προγραμμάτων άσκησης των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό.