Ο Δημήτρης Λουρίκας στο τιμόνι του ΤΕΕ Θράκης

Ολοκληρώθηκαν, σε ειδική συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης, οι αρχαιρεσίες της Νέας Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Προεδρείο της απαρτίζουν τα μέλη :

Πρόεδρος :                 Δημήτριος Λουρίκας                          Πολιτικός Μηχανικός

Αντιπρόεδρος :           Βασίλειος Ασημίδης                          Πολιτικός Μηχανικός

Γ. Γραμματέας :          Αδαμάντιος Παπαδόπουλος       Μηχανολόγος  Μηχανικός

Μέλη  Διοικούσας :

Κωνσταντίνος Βαβάτσικος                Πολιτικός Μηχανικός

Μιχαήλ Κούγκουλος                         Πολιτικός Μηχανικός

Γεώργιος Παπαδήμος                        Πολιτικός Μηχανικός

Πολυζώης Παρασκευόπουλος           Πολιτικός Μηχανικός

Αργύρης Πλέσιας                               Πολιτικός Μηχανικός

Τριαντάφυλλος Σφυρής                     Πολιτικός Μηχανικός

Στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης εξελέγησαν : 

Πρόεδρος :                  Αντώνιος Μήτρου                           Πολιτικός Μηχανικός

Αντιπρόεδρος :            Δημήτριος Φελάκης           Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

Γ. Γραμματέας :           Ιωάννης Δουκέλης                     Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παραρτήματος Θράκης, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας δήλωσε : Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους της Αντιπροσωπείας για την εμπιστοσύνη τους.Η στήριξη των μηχανικών της Θράκης μας τιμά, αυξάνοντας το αίσθημα ευθύνης απέναντί τους ενώ παράλληλα μας δίνει τη δύναμη ώστε με συνέπεια, σοβαρότητα, σύμπνοια, ομόνοια και ομοψυχία να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας.Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των μηχανικών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς. Ένα είναι σίγουρο, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό.Παράλληλα ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ανάπτυξη, που όλοι ευαγγελίζονται και εμείς οραματιζόμαστε, θα έρθει μέσα από σωστές και τεκμηριωμένες λύσεις και προτάσεις, γιατί πολύ απλά ο τεχνικός κόσμος της χώρας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξή της.Το αύριο αξίζει να είναι καλύτερο για όλους μας.

Ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι  Πολιτικός Μηχανικός – Νομικός – ΜΒΑ  γεννημένος το 1967 στην Κομοτηνή.  Το 1992 απέκτησε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με διπλωματική εργασία στην Λιμενική υποδομή και προοπτική των λιμένων στο χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2006 ολοκλήρωσε το Master του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) ( Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων – ΕΕΔΕ ) Το  2006, ολοκλήρωσε τις Βασικές αρχές Ποιότητας και Εσωτερικών Επιθεωρήσεων Συστημάτων Ποιότητας ISO 9001:2000. Το 2008 :Practical Auditing of Quality Management Systems According to ISO 9001:2000 & ISO 19011:2002. Το 2012 Αποφοίτησε από την  Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Το 2016 παίρνει το Μεταπτυχιακό  στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου από το ΔΠΘ με ειδικότητα στις Δημόσιες Συμβάσεις. Στην επαγγελματική του εμπειρία από το 1985-1992:Συμμετοχή σε προγράμματα στο χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από 1-3/1993 : Δημοσιογράφος στην Ε.ΡΑ. ( Ελληνική Ραδιοφωνία ) Κομοτηνής Από 1993-1998 :         Υπεύθυνος του περιφερειακού γραφείου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( Ε.Ε.Τ.Α.Α ) για το χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από 1993-2013:          Ελεύθερος επαγγελματίας ασχολούμενος με μελέτες και επιβλέψεις τεχνικών έργων. Το 1997-2013:          Κάτοχος εργοληπτικού πτυχίου 1ης τάξεως. Το 2002-2004:Τεχνικός σύμβουλος Ι. Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής Από το 2003-2013:   Τεχνικός σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. ΑΠό το 2004-2013: Εκτιμητής Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. ΤΟ 20052010:          Εργαζόμενος στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. , στην αρχή σε Κλιμάκιο Επίβλεψης στη συνέχεια στο Περιφερειακό Γραφείο του Ανατολικού τομέα  ( με έδρα την Κομοτηνή )  ως υπεύθυνος του Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας, παράλληλα ως επιβλέπων μηχανικός και τελικά ως αναπληρωτής γενικός επιβλέπων. Το 2011-2013:Ενεργειακός Επιθεωρητής ( Α.Μ. ΕΥΕΠΕΝ : 4696 ). ΚΑι από το 2013 έως και σήμερα, είναι Τακτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ),  διορισμένος με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών και ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.Στην συνδικαλιστική του δράση  από το 1991-1998:Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής. Το 2000-2003, ήταν Εκπρόσωπος των μηχανικών της Θράκης στην Κεντρική   Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 2006-2009: Μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου   Ελλάδος, παράρτημα Θράκης. Συμμετοχή σε επαγγελματικούς φορείς:

  • Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  • Μέλος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.
  • ΕπιθεωρητήςΔιασφάλισης Ποιότητας ( ISO ).
  • Ενεργειακός Επιθεωρητής.
  • Μέλος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.