Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ η 25η Έκθεση Kavala Expo

Ανοιξε τις πόρτες της η 25η Εκθεση Kavala Expo η οποία και θα μείνει ανοικτή μέχρι και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου. Η Έκθεση πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης. Τα εγκαίνια της Εκθεσης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κος Χρήστος Μέτιος. Η  25η Kavala Expo, είναι ένα εμπορικό γεγονός που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής.
Στην ομιλία τους ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζουμε όλες τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.
Οι εκθέσεις είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και συμβάλλουν στην αύξηση του παραγόμενου εισοδήματος.
Η KavalaExpo, την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας για 25η χρονιά φέτος, είναι πλέον ένα οικονομικό και εμπορικό γεγονός – θεσμός για τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής.
Αυτό οφείλεται τα τελευταία χρόνια και στις συστηματικές προσπάθειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Άγγελου Τσατσούλη και είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστούν.
Οι στόχοι που μοιραζόμαστε με τους διοργανωτές της KavalaExpo είναι:
• η στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας
• η δικτύωση, οι συνεργασίες και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας
• η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας
• η προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών
• και η προβολή των τοπικών προϊόντων μας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ σημαντική την απόφαση του Επιμελητηρίου να δώσει στη φετινή Έκθεση έμφαση στην προώθηση των τουριστικών επιχειρηματικών συνεργασιών.
Η Καβάλα και η Θάσος είναι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί και κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, μας βρίσκει σύμφωνους.
Από την πλευρά της Περιφέρειας, η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι βασικός άξονας της πολιτικής μας.
Ήδη, έχουμε αποφασίσει να διαθέσουμε 70 εκατομμύρα από τους πόρους του ΕΣΠΑ, ένα πραγματικά σημαντικό ποσό, για αυτόν τον σκοπό.
Ξεκινήσαμε την υλοποίηση της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης με την ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα των χημικών και πλαστικών-πολυμερών υλικών και θα συνεχίσουμε με την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων και σε άλλους τομείς όπως
• ο αγροδιατροφικός τομέας,
• τα μη-μεταλλικά ορυκτά,
• ο τουρισμός κ.ά.
Την ίδια ώρα, σχεδιάζουμε τη δημιουργία δομών για τη στήριξη νέων, καινοτόμων επιχειρήσεων.
Επίσης, οι επενδύσεις μας στον τομέα της ενέργειας και συγκεκριμένα
• η σύνδεση των έξι μεγαλύτερων πόλεών μας με το δίκτυο φυσικού αερίου
• και η εκμετάλλευση της γεωθερμικής ενέργειας
θα συμβάλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας μειώνοντας το κόστος παραγωγής.
Κυρίες και κύριοι,
Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας δοκιμάζονται.
Για αυτόν το λόγο είναι απαραίτητο να αναζητούμε διαρκώς μέσα και τρόπους για την στήριξη της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, για την προώθηση των προϊόντων και την τόνωση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.
Καθώς πλέον κρατικά χρήματα για επενδύσεις δεν υπάρχουν, η επιχειρηματικότητα αποτελεί τη λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη δημιουργία συνθηκών πραγματικής ανάπτυξης.
Οι παραγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας παρουσιάζουν σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά: παράγουμε διαφορετικά μεταξύ τους, μοναδικά στο είδος τους ποιοτικά προϊόντα, πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις και σε ποσότητα ικανή να καλύπτει όχι μόνο τις δικές μας ανάγκες αλλά και τη ζήτηση από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με αυτές τις σκέψεις, εγκαινιάζω την 25η KavalaExpo και εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.”