“Συμφωνία Ανασυγκρότησης” η ανεξάρτητη παράταξη με επικεφαλής τον Αντώνη Γραβάνη που θα διεκδικήσει την Προεδρία του Επιμελητηρίου Ροδόπης (+ βιντεο)

Και επίσημα πλέον ο Αντώνης Γραβάνης θα διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο του Επαγγελματικοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και μαζί με τον Γιάννη Κιλτσίκη και την παράτξη του “Μαζί” είναι μέχρι στιγμής οι 2 υποψηφίοι των εκλογών της 4ης & 5ης Δεκεμβρίου!! “Συμφωνία Ανασυγκρότησης” ονομάζεται η ανεξάρτητη παράταξη με επικεφαλή τον Αντώνη Γραβάνη η οποία στην χθεσινή παρουσίαση της από την ίδιο στοχεύει να δώσει το επιμελητήριο σε μία νέα εποχή.  Ως συνδυασμός «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» θέτει 12 + 1 στόχους  τους οποίους διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να τους επιτεύξει :

Ως συνδυασμός «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» θέτουμε τους παρακάτω στόχους για την νέα επιμελητηριακή εποχή.

 1. Σύσταση επιτροπής γνωμοδοτήσεων για όλα τα κλαδικά θέματα με την αρωγή πανεπιστημιακών από Νομική και Οικονομικό τμήμα, μελών του Επιμελητηρίου, τεχνοκρατών, τον εκάστοτε πρόεδρο του ΟΕΒΕΣ και του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και τον πρόεδρο σωματείου ανάλογα με το θέμα, που θα επεξεργάζεται όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και θα γνωμοδοτεί ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της περιοχής.
 2. Δημιουργία Δομής υποστήριξης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με νομική και οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη σε βασικά θέματα, ώστε ο κάθε επαγγελματίας να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί ή και να ζητήσει παρέμβαση για οποιοδήποτε πρόβλημα
 3. Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με τη δημιουργία Συμβουλευτικής Δομής για Εξαγωγές, συνεργασία με το ΣΕΒΕ για την ενημέρωση των επαγγελματιών, άνοιγμα νέων αγορών και ενίσχυση της παρουσίας του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και δημιουργία τομέα εξαγωγικών επιχειρήσεων.
 4. Συμμετοχή στη διαμόρφωση των προγραμμάτων επιδότησης του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και  ημερίδες σε πολλές περιοχές για την ενημέρωση των επαγγελματιών ώστε να ενταθούν σε αυτές.
 5. Άνοιγμα προς κάθε κλάδο για να πραγματοποιήσει με τη στήριξη του Επιμελητηρίου αναπτυξιακές δράσεις, εκθέσεις, έρευνες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.
 6. Ενίσχυση της ευρωπαϊκής δικτύωσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή (σε επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών) σε δίκτυα όπως αυτό των Επιμελητηρίων της Στρατηγικής Ιονίου Αδριατικής (EUSAIR) που καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και ΜΜΕ. Προώθηση αδελφοποιήσεων και συνεργασιών
 7. Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση  των μελών σε κλαδικά θέματα και σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και παροχής υπηρεσιών και ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας με το πρόγραμμα Erasmus.
 8. Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή εκπροσώπου/εκπροσώπων μας σε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές που γίνονται στα πλαίσια επισκέψεων Ελλήνων αξιωματούχων σε χώρες ενδιαφέροντος και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διαβαλκανικής συνεργασίας και συμμετοχή σε όλες τις διαβουλεύσεις στις οποίες η χώρα μας συμμετέχει.
 9. Αναβάθμιση της συμμετοχής μας στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ και ενίσχυση της παρουσίας μας στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας   ΑΜ-Θ
 10. Ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων (τύπου cluster) και την καθιέρωση της περιοχής μας ως προορισμό.
 11. Δημιουργία δωρεάν online εφαρμογής «ψωνίζω στη Ροδόπη» με δυνατότητα εύρεσης όλων των επιχειρήσεων σε τρεις γλώσσες
 12. Σύνταξη μελέτης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο για αποτύπωση της κατάστασης της αγοράς, καταγραφή πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, ανάλυση του προφίλ ως καταναλωτές  των διερχομένων από κάθετο άξονα και Τουρκία.
 13. Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ταμείου Στήριξης Μικρών Επιχειρήσεων  με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και χρήση πόρων του ΕΣΠΑ για τη παροχή μικροπιστώσεων και εγγυήσεων με ευνοϊκούς όρους και ταχύτατες διαδικασίες.

Στο τέλος της παρύσιασης του νέου Συνδυασμού ο κος Γραβάνης κάλεσε τον επαγγελματικό κόσμο να στηρίξει τις εκλογές της 4ης και 5ης Δεκεμβρίου συνυπογράφοντας με την «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» την νέα εποχή  του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης πηγαίνοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και οικονομία «ένα βήμα μπροστά». Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κος Γραβάνης θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.

Ο κος Γραβάνης σε ερώτηση που του τέθηκε δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ως δημοτικός σύμβουλος μέχρι την λήξη της θητείας του ανεξαρτήτως αποτελέσματος σεβόμενος την ψήφο των συνδημοτών του.