Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς

Όλα έτοιμα για τις εκλογές που θα διεξαχθούν αυτή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου προκειμένου να εκλεγεί ο Πρόεδρος του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Τις διαδικασίες έχει υπό την αιγίδα της η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας ΑΕΔΔ. Ο πρώτος γύρος που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή από 8 π.μ. έως 8 μ.μ. θα μπορούν να ψηφίσουν ο κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη. Οι υποψήφιοι διεκδικητές της Προεδρίας είναι  ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Kωνσταντίνος Γάτσιος, η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Απόστολος Πόντας, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Τζιώτης και οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν με σταυρό μόνο ένα πρόσωπο. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό. Για την Ροδόπη έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά κέντρα:

1. Εκλογικό κέντρο Δήμου Κομοτηνής: αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου «Γιώργος Παυλίδης», 1ος όροφος Αντιπεριφέρειας Ροδόπης-κτίριο πρώην Νομαρχίας.

2. Εκλογικό κέντρο Δήμου Μαρωνείας-Σαπών: Συνεδριακό Κέντρο Σαπών

 3. Εκλογικό Κέντρο Δήμου Ιάσμου: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δήμου Ιάσμου

4. Εκλογικό Κέντρο Δήμου Φιλύρας-Αρριανών: Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλύρας

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιείται με την ταυτότητα ή διαβατήριό σας, προσερχόμενοι σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο θέλετε. Αν επιθυμεί κάποιος να προεγγραφεί, ώστε να μην περιμένει στην ουρά αναμονής, μπορεί να το κάνει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dpekloges.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE/  Για να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να καταβάλετε κατ’ ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί  για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

 

 

 

 

 pxywmllgvofrypp5hzr1