ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης. Σε μια περίοδο, που το Βασικό Σχολείο Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών-Διασωστών, που διοργανώνει, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ΕΟΔ Ροδόπης συνεχίζει τις επιμέρους δραστηριότητές της και παράλληλα, συμμετέχει και στα δρώμενα που πραγματοποιούνται με την πρωτοβουλία συλλόγων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Δήμου Κομοτηνής.

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης: Μαζικές Καταστροφές

Με την ενότητα: «Μαζικές Καταστροφές» συνεχίστηκε το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Νέων Εθελοντών Διασωστών, που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης.Την ενημέρωση των εκπαιδευόμενων ανέλαβε ο υπεύθυνος του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της κεντρικής διοίκησης της ΕΟΔ, Γιάννης Παπαστάθης.Το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος της βασικής εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι σεισμοί, οι πλημμύρες και οι φωτιές, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τους τρόπους κινητοποίησης της Ομάδας, στις αντίστοιχες περιπτώσεις.Την Κυριακή ακολούθησε το πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης, σε φυσικό περιβάλλον. Το σενάριο αφορούσε στον απεγκλωβισμό ατόμου με τη χρήση σκάλας.Οι εκπαιδευόμενοι, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του ΤΑΚ της κεντρικής διοίκησης, καθώς και μελών της ΕΟΔ Ροδόπης κλήθηκαν να κάνουν πράξη τις βασικές παραμέτρους μιας τέτοιας επιχείρησης: μέτρα αυτοπροστασίας και συντονισμός της Ομάδας και φυσικά να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό που διαθέτει η ΕΟΔ Ροδόπης.Να ευχαριστήσουμε την κ Μποδακίδου Μαρία για την βοήθεια που μας παρείχε ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκπαίδευσή 

Πιστοποιημένα σεμινάρια Α’ Βοηθειών: Δύο πιστοποιημένα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών-Βασικής Υποστήριξης Ζωής «τρέχει» αυτό το διάστημα η ΕΟΔ Ροδόπης, υπό την αιγίδα του διεθνούς φορέα πιστοποίησης EMP Medic First Aid.Να σημειωθεί ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Πιστοποίηση Παροχέα Πρώτων Βοηθειών, διεθνώς αναγνωρισμένη.Το πρώτο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.Οι 16 συμπολίτες που το παρακολούθησαν εκπαιδεύτηκαν από τους έμπειρους διασώστες του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών της ΕΟΔ Ροδόπης, στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη, στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), την αντιμετώπιση πνιγμονής, επιληψίας, πνιγμού και θέση ανάνηψης -τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.Το δεύτερο σεμινάριο, θα επαναληφθεί στις 29 Νοεμβρίου.

8ο Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας: Οι εθελοντές κάλυψαν, για άλλη μια φορά, τη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων ως υπεύθυνοι ασφάλειας, στον αγώνα που διοργάνωσε ο Σπάρτακος Ροδόπης, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 120 αθλητών από τη Θράκη και όχι μόνο.

ΓΑΣ “ΚΟΜΟΤΗΝΗ”: Δύο παιχνίδια καλαθοσφαίρισης κάλυψαν τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. Το πρώτο εφήβων μεταξύ των ομάδων του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ολυμπιάδας Αλεξ/πολης. Στο δεύτερο παιχνίδι αγωνίστηκε το τμήμα κορασίδων του ΓΑΣ.

Santa Run: Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΕΟΔ Ροδόπης συμμετέχει στη διοργάνωση του Δήμου Κομοτηνής. Οι εθελοντές θα καλύψουν και φέτος τη διαδρομή των 2 χιλιομέτρων που θα τρέξουν οι… αργοπορημένοι Αϊ Βασίληδες στις 4 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News