ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ.ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ” (+ ΒΙΝΤΕΟ)

Ενδιαφέρουσα ήταν η σχεδόν διήμερη επίσκεψη της η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη .Αν και ο χρόνος ήταν ασφυκτικός και ίσως θα μπορούσε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στους φορείς του τόπου μας η κα Μπακογιάννη έστω και εν συντομία πήρε μία “γεύση” από την Ροδόπη και τα προβλήματα που την ταλανίζουν.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκεύη 5 Ιανουαρίου η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι άλλο από την νίκη της νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές προκειμένου η χώρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης μιας και οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται με όλα αυτά που γίνονται από το ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επενδύσουν στην χώρα. “Είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κάνει χρήση το πακέτο Γιουνκερ” για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χρηματοδότητση που θα έδινε ανάσα και ρυθμούς ανάπτυξης στον ιδιωτικό τομέα.

“Δεν μπορεί η ορεινή Ροδόπη να έχει την ίδια αντικειμενική αξία με την Χαλκιδική” επισήμανε η κα Μπακογιάννη σε άλλο σημείο της συνέντευξης της. “Δεν είναι δίκαιο και φυσικά δεν είναι λογικό εμεις θέλουμε να ρίξουμε έως και 30% τον ΕΝΦΙΑ και να υπαρχει ισοτιμία στην κατανομή του.” Σε ερώτηση για το αν υπάρξει ειδικό φορολογικό καθεστώς για την ιδιομορφία της Θράκης προκειμένου να μειωθεί η επίσκεψη των κατοίκων σε όμορες χώρες για την αγορά αγαθών η κα Μπακογιάννη είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό μεμονομένα μόνο για την Θράκη. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρξει η μείωση της φορολογίας σε όλη την Ελλάδα διότι με την μείωση της φορολογίας θα συγκεντρώνονται περισσότερα χρήματα όπως είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν στην κυβέρνηση. Και όπως χαρακτηριστηκά τόνισε “Λιγότεροι φόροι, φέρνουν περισσότερα έσοδα. Κι αυτό θα το κάνουμε άμεσα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους να επενδύσουν”

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με την τοποθέτηση της κας Μπακογιάννη για το θέμα  της εκλογής των μουφτήδων, επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ, ότι από τη στιγμή που ο Μουφτής έχει δικαστική δικαιοδοσία, και είναι ανώτατος κρατικός υπάλληλος, τότε δεν μπορεί να εκλέγεται. Χαρακτήρισε μάλιστα όχι καλά προετοιμασμένη την επίσκεψη Ερντογάν, ενώ σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η διάταξη για την προαιρετικότητα της Σαρίας είναι σε σωστή κατεύθυνση, πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα για την μειονότητα, όπως και στην εκπαίδευση με την σύσταση και την λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων διότι τα παιδιά της μειονότητας πρέπει να μάθουν σωστά και την μητρική τους γλώσσα αλλά και την γλώσσα της χώρας που ζούνε.

 

Συμβαίνει τώρα….Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στην Κομοτηνή και παραχωρεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημερωσης stay tuned για περισσοτερη ενημέρωση www.diavlos924.gr

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 92.4 στις Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018