ΤΟ FIRST LEGO LEAGUE ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί το FIRST LEGO League για την σχολική χρονιά 2017 – 2018 το οποίο και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Το «HYDRODYNAMICS» όπως ονομάζεται το φετινό Lego Geague προκαλεί περισσότερα από 300,000 παιδιά σε όλο τον κόσμο, να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του. Εκεί ως μικροί μηχανικοί και επιστήμονες καλούνται να λύσουν προβλήματα και να σκεφτούν ιδέες που αφορούν το νερό.όπως π.χ. Ποιες οι χρήσεις του νερού, πώς μπορούμε να το κινήσουμε και ποια τα οφέλη μας από αυτό; Τι μπορεί να κάνει η δύναμη της ροής και που χρησιμοποιείται είναι μερικά από τα ερωτήματα που τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν μέσα από την ομαδική δουλειά.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις η πρώτη περιλαμβάνει προκριματικούς αγώνες σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη & Ξάνθη. Από τις ομάδες που συμμετέχουν, το 1/3 θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Στον προκριματικό διαγωνισμό της Ξάνθης , που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο “Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ “ Φίλιππος Αμοιρίδης”, διαγωνίζονται 23 ομάδες από Ορεστιάδα, Καβάλα, Ξάνθη και τις γύρω περιοχές , όπου φέτος θα διαλέξουν και θα λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικά με το νερό.

Αποκλειστικός διοργανωτής του FIRST LEGO League για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που στόχο έχει την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και της τεχνολογίας. Τοπικοί συνεργάτες για τη διοργάνωση της Ξάνθης είναι το TechLab, το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης καθώς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.