ΣΙΓΗΣΕ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ ΤΩΝ THE CRANBERRIES, DOLORES O’ RIORDAN

Θρηνεί ο παγκόσμιος κόσμος της μουσικής τον απροσδόκητο θάνατο της 46χρονης τραγουδίστριας του δημοφιλούς συγκροτήματος The Cranberries , Dolores O’ Riordan. Η frontwoman του συγκροτήματος βρισκόταν στο Λονδίνο για μία ηχογράφηση.  «Τα μέλη της οικογένειάς της είναι συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης και έχουν ζητήσει σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», προσθέτει στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Ποιά ήταν O’Riordan γεννήθηκε το 1971 στο Λίμερικ και εντάχθηκε στους Cranberries το 1990, όταν ακόμη το όνομά τους ήταν Cranberry Saw Us. Η επιτυχία τους ξεκίνησε με το hit «Linger», το οποίο σκαρφάλωσε στο Top 10 στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία και στο Νο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά  το «Zombie» ήταν αυτό που έδωσε μία νέα ώθηση στο συγκρότημα, ενώ πραγματικά αποθέωσε τη φωνή της O’Riordan: ένα δυνατό, «βασανιστικό» κομμάτι που μοιάζει με ύπνο γράφτηκε στον απόηχο των βομβαρδισμών του IRA το 1993 στο Warrington που στοίχισαν τη ζωή στον τριών ετών Jonathan Ball kai ton 12χρονο Tim Parry. Το άλμπουμ «No Need to Argue», στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το Zombie πούλησε 17 εκατομμύρια αντίτυπα, εκ των οποίων 7 στις ΗΠΑ και καθιέρωσε τους Cranberries στα μεγαλύτερα εναλλακτικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90. Οι συνολικές πωλήσεις του συγκροτήματος ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Η O’Riordan  ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Το 2009, που το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο. Η O’Riordan ηχογράφησε δύο σόλο δίσκους, ενώ η μπάντα επανενώθηκε το 2009 και ξεκίνησε εκ νέου τις περιοδείες σε όλον τον κόσμο. Το 2017 η ευρωπαϊκή περιοδεία του συγκροτήματος διακόπηκε, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε η O’Riordan με την πλάτη της. Μετά τις συστάσεις των γιατρών αναβλήθηκαν επίσης και εμφανίσεις στις ΗΠΑ με το συγκρότημα να εκφράζει τη λύπη του.

Η Dolores O’ Riordan είχε χωρίσει το 2014 από το σύζυγό της, Don Burton, μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Μαζί με τον Burton, ο οποίος είναι πρώην μάνατζερ για τις περιοδείες του συγκροτήματος Duran Duran, απέκτησαν τρία παιδιά.Η τραγουδίστρια έπασχε από διπολική διαταραχή. Το 2014 συνελήφθη, καθώς είχε επιτεθεί σε γυναίκα αεροσυνοδό τραυματίζοντας την στο πόδι, κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Νέα Υόρκη στην Ιρλανδία, αλλά και σε έναν αστυνομικό μετά την προσγείωση του αεροσκάφους. Δήλωσε ένοχη και της επιβλήθηκε το πρόστιμο των έξι χιλιάδων ευρώ.