ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΜΑΝ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου για την καταβολή επιδόματος αφερεγγυότητας προς τους εργαζομένους της μονάδας ΣΕΛΜΑΝ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η ερώτηση αναλυτικά αναφέρει:

 

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΕΛΜΑΝ”

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα αναγγελία εργατικών απαιτήσεων διά του πληρεξουσίου τους για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ με αριθμό 701/12-8-2014, έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο υποκατάστημα ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Αμαρουσίου (έδρα της εταιρίας) στο τμήμα ασφάλισης καθώς και ένσταση στο ΚΠΑ Κομοτηνής ΟΑΕΔ προς το Δ.Σ. ΟΑΕΔ η οποία αφορά σε 90 άτομα συνολικά με αριθμούς πρωτοκόλλου από 11753/24-12-2014 έως 11843/24-12-2014, για το γεγονός ότι δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση στα αιτήματά τους και να αγνοούνται με τρόπο απροσχημάτιστα απαράδεκτο. Έκτοτε έχουν παρέλθει 3,5 χρόνια και στους 93 εργαζομένους του εργοστασίου της Κομοτηνής δεν καταβλήθηκε ποτέ το ως άνω αναφερόμενο επίδομα, ενώ αντιθέτως καταβλήθηκε κανονικά στους συναδέλφους τους της αντίστοιχης μονάδας της Χαλκίδας!

Είναι αδιανόητο για μια «εμβληματική περίπτωση» όπως είναι αυτή της ΣΕΛΜΑΝ, όπως  την χαρακτήρισε η ίδια η κυρία Αχτσιόγλου κατά την πρόσφατη παρουσία της στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, να υπάρχει εκ μέρους του υπουργείου της αυτή η αντιμετώπιση που απάδει σίγουρα οποιασδήποτε έννοιας προστασίας εργαζομένων οι οποίοι από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν, στην πιο παραγωγική τους ηλικία, πεταμένοι στον δρόμο.