ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Περιοδεία στην Ροδόπη και στον Έβρο πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου αφουγκραζόμενος τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Το πρωί ο κος Υπουργός επισκέφτηκε την ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα το ένα από τα λίγα υγιή εργοστάσια της περιοχής μας την Αlfa beta Roto και την DIAXON

Εκεί τον υποδέχτηκε οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων (ο κος Χρήστος Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIAXON κος Ζαγκλιβερινός), όπου και ξενάγησαν τον Υπουργό στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων και τον ενημέρωσαν για τις επιχειρηματικές δράσεις καθώς επίσης και για το 12%  της επιδότησης παραμεθορίου που ακόμη το κράτος οφείλει στις επιχειρήσεις . Παράλληλα συζήτησαν μαζί του τον νέο αναπτυξιακό νόμο ζητώντας του να μεριμνήσει ιδιαιτέρως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραμεθόριες περιοχές.

Στην συνέχεια ο κος Παπαδημητρίου επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο συζητώντας μαζί του τα προβλήματα της Περιφέρειας αλλά και τους τρόπους όπου θα γίνει η “επανεκκίνηση” της ανάπτυξη στην εν λόγο περιοχή.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ο κος Υπουργός επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κομοτηναίων κ.Γιώργο Πετρίδη και στην ολιγόλεπτη συνάντηση τους ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου αλλά δέχτηκε να επεξεργαστεί τις προτάσεις του Δημάρχου προκειμένου οι Δήμοι να διεκπεραιώσουν πολλά από τα θέματα που τους έχουν ανατεθεί από το Κράτος χωρίς την ύπαρξη της  δέουσας υποστήριξης.

Στην επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη όπου θα συνεχίσει το πρόγραμμα των επαφών του εκεί λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα, επισκέφτηκε την Βιομηχανική Περιοχή των Σαπών και συγκεκριμένα το εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων Pharmathen προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρηματική του δράση.

φωτο Γιώργος Δάφνης