ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ SKY EXPRESS ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Οι επιστολές του Δημάρχου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την τιμολογιακή πολιτική της Αεροπορίας Αιγαίου (Aegean Airlines) στο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα, οδήγησαν σε σχετική μελέτη της Επιτροπής, το βασικό αποτέλεσμα της οποίας είναι η διαπίστωση ότι η ακριτική Αλεξανδρούπολη που εξυπηρετεί αεροπορικά όλη τη Θράκη είναι ο τρίτος ακριβότερος προορισμός στη χώρα μας!

Η προσπάθεια του κ.Ευάγγελου Λαμπάκη με τις Κρητικές Αερογραμμές (Sky Express), που ξεκίνησε από το 2014 και συνεχίζεται έως σήμερα με διαρκείς επαφές και συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της άνω εταιρείας, έφερε την πρόσφατη ανακοίνωσή της για το καθημερινό δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα το οποίο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που αν τελικά καταστεί βιώσιμο και εδραιωθεί στην περιοχή θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους συμπολίτες μας αλλά και όλους τους Θρακιώτες. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία επέλεξε να ανακοινώσει το δρομολόγιο μέσω του Δημάρχου δείχνοντας έμπρακτα την εκτίμησή της στην κοινή πολύχρονη προσπάθεια.

Μόλις την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2018 η αεροπορική εταιρεία Sky Express ανακοίνωσε ότι από 1η Μαΐου 2018 ξεκινάει απευθείας πτήση από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, με δύο καθημερινές πτήσεις, μια είδηση που φαίνεται να ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα τόσο της παρούσης δημοτικής αρχής όσο και χιλιάδων δημοτών και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής μας.

Να σας θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό η κυπριακή αεροπορική εταιρία TUS Airways ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Λάρνακα με δύο πτήσεις την εβδομάδα.

Οι επίμονες προσπάθειες των φορέων του Έβρου που αν και δεν θα έπρεπε να γίνουν διότι τα αυτονόητα θα έπρεπε να τα φροντίζει το κράτος, αποδίδουν και θα αποδώσουν ακόμη περισσότερο με την έναρξη λειτουργίας των δρομολογίων.

 

πηγη sfirixtra.gr