ΔΙΑΝΟΜΗ 50.000 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης , παράλληλα με τις ομιλίες στους μαθητές των 27 Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης , συνεχίζει την καμπάνια για την ορθή χρήση των φαρμάκων με τη διανομή πενήντα χιλιάδων ( 50.000) ενημερωτικών έγχρωμων δισέλιδων φυλλαδίων σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής , με τους λογαριασμούς του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής
Με τα φυλλάδια αυτά , υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων , εφιστούν την προσοχή των Κομοτηναίων καθώς και υπογραμμίζουν όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους κατά τη λήψη των φαρμάκων,ακόμα και εάν αυτά είναι Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.
Με αυτό τον τρόπο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης θέλει να αναδείξει τα προβλήματα , τα οποία μπορούν να προκύψουν , ειδικά στους νέους , με την αγορά φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής ή και προϊόντων υγιεινής περιποίησης από σημεία μη ελεγχόμενα από τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας ( πχ διαδίκτυο , παρεμπόριο, μη πιστοποιημένους προμηθευτές κλπ )
Ασπίδα στους κινδύνους αυτούς είναι ο Φαρμακοποιός και το Φαρμακείο , 24 ώρες το 24ωρο, με υπηρεσίες για την προστασία της υγείας, για τις χρόνιες νόσους , τη δοσολογία, τις παρενέργειες , τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και την προφύλαξη και καθοδήγηση από κάθε ενδεχόμενη υπερβολική ή άνευ λόγου λήψη φαρμάκων ή εξάρτηση .

Σε επόμενο διάστημα έχουν σκοπό να διανείμουν επιπλέον 50.000 φυλλάδια στους άλλους τρεις Δήμους , για να καλύψουν ενημερωτικά όλον τον πληθυσμό του Νομού της Ροδόπης. Το φυλλάδιο εκδόθηκε με την συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής και της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής