ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Μπορεί το κράτος και το μαμουθ της ελληνικής γραφειοκρατείας να κωλυσιεργεί σε σημαντικά θέματα, όπως αυτό της θέρμανσης των εκπαιδευτικών μονάδων στην χώρα μας, όμως οι γονείς καθώς και το προσωπικό των σχολείων και των παιδικών σταθμών αναλαμβάνουν δράση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Έτσι και στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ στην Κομοτηνή, όπου προέκυψε το πρόβλημα τροφοδοσίας στην θέρμανση του, ανέλαβαν δράση οι γονείς των παιδιών όπου και με την στήριξη τόσο της διεύθυνσης όσο και του προσωπικού αντιμετώπισαν άμεσα και καταλυτικά το πρόβλημα έλλειψης θέρμανσης προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η δομή.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων του σταθμού ενημέρωσε τους γονείς αν μπορούν να συμβάλουν οικονομικά με όποιο ποσό ήθελε και μπορούσε ο καθένας, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό χρημάτων και να αγοραστεί πετρέλαιο για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού. Όλοι οι γονείς, εκτός από λίγων εξαιρέσεων, και κυρίως γονέων που πραγματικά για οικονομικούς λόγους δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν, συγκεντρώθηκε το ποσό των σχεδόν 1000€ και σήμερα, Τετάρτη 14ης Φεβρουαρίου, το μεσημέρι η δομή τροφοδοτήθηκε με πετρέλαιο.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι στο οικονομικό κάλεσμα βοήθειας του Συλλόγου Γονέων, συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του βρεφονηπιακού σταθμού με την συναίνεση της Διεύθυνσης συμμερίζοντας και αυτοί την αγωνία των γονέων ότι σε περίπτωση μή ανεφοδιασμού του σταθμού, θα έπρεπε να κρατήσουν τα βρέφη και τα νήπια στο σπίτι ή να τα πηγαίνουν στην δομή με κίνδυνο να αρρωστήσουν.

Προς ενημέρωση σας το θέμα με την τροφοδοσία του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ, που δεν παρουσιάστηκε μόνο στην Κομοτηνή αλλά και σε άλλα περιφερειακά διαμερίσματα, οφείλετε σε λάθος στον διαγωνισμό που προκηρύχτηκε και ο οποίος ακυρώθηκε. Μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την εκ νέου προκήρυξη του, αναγκαστικά θα υπάρξει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό. Οι γονείς από την μεριά τους φοβούνται ότι δεν θα δοθεί λύση διότι πολλοί προμηθευτές δεν θέλουν να συμμετέχουν στην διαδικασία λόγο της καθυστέρησης της πληρωμής τους.