ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΖΗΤΑ Η ΦΕΛΙΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

Αίτημα σχετικά με την άμεση αναθεώρηση του συστήματος στάθμευσης και την επίσπευση των διαδικασιών  αναπροσαρμογής των τελών προκειμένου άμεσα να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, επαγγελματιών, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ζητά η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Κομοτηνής “εμείς η πόλη” με επικεφαλή την κα Φελίνα Καζάκου.

Το αίτημα περιλαμβάνει μια σειρά προτάσεων και αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν άμεσα, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και δημιουργία δημόσιων χώρων στάθμευσης.Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που έχουμε επισημάνει, καθώς είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο, όπως αποσυμφόρηση του κέντρου με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις.

Για το λόγο αυτό προτείνει στη διοίκηση κατά τον σχεδιασμό των παρεμβάσεων του σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπλασης, το οποίο πλέον χρηματοδοτείται από την ΟΧΕ την δημιουργία χώρου στάθμευσης από την δυτική πλευρά της πόλης.

Σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που μπορούν να υλοποιηθούν, προτείνουμε:

  • την αύξηση χρόνου στάθμευσης από 30’ σε μια ώρα
  • την έκδοση μηνιαίας κάρτας στάθμευσης κατοίκων, σε σημεία που χαρακτηρίζονται οικιστικές περιοχές
  • και την έκδοση μηνιαίας κάρτας στάθμευσης «επαγγελματία» με μηνιαίο τέλος, εφόσον κρίνεται απαραίτητο και μετά από συζήτηση με τους επαγγελματικούς φορείς