ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το σωματείο φωτογράφων Ροδόπης μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και την την υποστήριξη του ΟΕΒΕΣ Ροδόπης θα προεβει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου σε κλείσιμο των φωτογραφείων από τις 11 το πρωί έως και το κλείσιμο της αγοράς. Επίσης το ΔΣ του Σωματείο θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ή την Δευτέρα 5 Μαρτίου.

Οι λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρεται ο κλάδος των φωτογράφων είναι ο εξης με βάση την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το σωματείο φωτογράφων Ροδόπης:

Εν’ όψη της αλλαγής των ταυτοτήτων η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει τις φωτογραφίες σε μια μόνο εταιρία μονοπωλιακά και να στερήσει από τον κλάδο των φωτογράφων ένα κομμάτι της δουλειάς τους που χρόνια τώρα υλοποιούν με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία με αστήριχτους ισχυρισμούς :
1. ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των φωτογραφιών. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι τόσα χρόνια βγάζοντας τις φωτογραφίες για τα διαβατήρια καταφέραμε να είναι αυτό στα 10 ασφαλέστερα έγγραφα του κόσμου. Με την ίδια υπευθυνότητα λοιπόν μπορούν να υλοποιήσουν και τις φωτογραφίες ταυτότητας.
2. ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ: Ο τρόπος που προτείνει το Υπουργείο αυξάνει δραματικά το κόστος για τους πολίτες. Η έκδοση των νέων ταυτοτήτων θα γίνεται σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα των Νομών που θα έχουν τοποθετηθεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Τόσο η μετακίνηση (νησιά, απομακρυσμένα ορεινά χωριά ) όσο και οι χαμένες ώρες εργασίας κάθε άλλο παρά μειώνουν το κόστος για τον πολίτη. Δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα σε άτομα με δυσκολία κίνησης αφού σ’ αυτούς πηγαίνει σήμερα ο επαγγελματίας φωτογράφος ενώ με την πρόταση του Υπουργείου θα είναι αναγκασμένοι αυτοί να πάνε στα σημεία που θα οριστούν (πως;)
3. ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: Με την πρόταση του υπουργείου θα υπάρχει απώλεια εσόδων από ΦΠΑ και φόρους για τα έσοδα που θα χάσουν οι φωτογράφοι. Ακόμη θα υπάρχει απώλεια από εισφορές στους ασφαλιστικούς οργανισμούς από τα καταστήματα που θα κλείσουν .Τα χαμένα αυτά έσοδα του δημοσίου θα κληθούν πάλι να πληρώσουν οι πολίτες με νέους φόρους . Όλα αυτά τα έσοδα τόσο του δημοσίου όσο και των φωτογράφων θα κατευθυνθούν σε μια τσέπη η οποία δεν θα είναι καν Ελληνική και θα χαθούν από την Ελληνικήαγορά. Έχουμε σαν φωτογράφοι συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν την μη ύπαρξη φοροδιαφυγής και την μείωση του κόστους με εφαρμογές ( application) τις οποίες μπορούνε να προτείνουμε.
4. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Κάθε άλλο. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία , Γερμανία, Αυστρία κ.α) οι φωτογραφίες ταυτότητας βγαίνουν στα φωτογραφεία . Μόνο σε ελάχιστες χώρες που δεν έχει εκτεταμένο δίκτυο φωτογραφείων (Αλβανία, Ρουμανία ) συμβαίνει αυτό. Στην χώρα μας τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. Υπάρχουν φωτογραφεία ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά και σε μικρά νησιά. Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση του υπουργείου έχει έναν και μοναδικό σκοπό: την μονοπώληση της αγοράς . Θέτουμε μπροστά στις ευθύνες της την Κυβέρνηση. Καλούμε τον κόσμο, τους επαγγελματικούς φορείς να σταθούν στο πλάι των φωτογράφων.
ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΧΆΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !!!!