1.460.528 ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 2017 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δημοσιοποιήθηκε η Ετήσια Έκθεση Αποτύπωσης του Οικονομικού Περιβάλλοντος της Θράκης 2017 και η προμελέτη των Διεθνών Οδικών Αφίξεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για το 2017. Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο στην χώρα.

Τρεις Εμπορικοί Σύλλογοι των πρωτευουσών των Νομών της Θράκης και 389 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συμμετείχαν στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντινο Δ. Χατζημιχαηλ.

Μία στις δύο επιχειρήσεις κατέγραψαν αρνητικές ετήσιες οικονομικές επιδόσεις για το 2017. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν περιφερειακά των αστικών κέντρων καταγράφουν παραδοσιακά καλύτερα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα από εκείνες των παραδοσιακών αστικών αγορών. Το 65% των επιχειρήσεων της Θράκης που λειτουργούν στα παραδοσιακά κέντρα των πόλεων της Θράκης πραγματοποιεί πωλήσεις σε αλλοδαπούς καταναλωτές. Η μέση συμμετοχή των αλλοδαπών καταναλωτών στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις παραδοσιακές Αγορές ανέρχεται στο 6,05%.

Στο Μείγμα των τουριστών – καταναλωτών της Θράκης 4 στους 10 είναι Τούρκοι και 3,5 στους 10 Βούλγαροι. Εντυπωσιακό εύρημα αποτελεί η παρουσία Κύπριων στην Ξάνθη. Προβληματισμό δημιουργεί η μικρή παρουσία Ρουμάνων και Σέρβων στις αστικές οικονομίες της Θράκης.

 

Στο κομμάτι που αφορά την Ροδόπη, 1.460.528 άτομα πέρασαν από τον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαία στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Επίσης παρατηρείτε ότι αυτοί που επισκέφτηκαν την Κομοτηνή επένδυσαν κατα κύριο λόγο στην αγορά γυναικείων ενδυμάτων και έπειτα σε τρόφιμα – ποτά καθώς και στην επίσκεψη τους σε καφέ και χώρους εστίασης στην πόλη.

Αναλυτικά μπορείτε να περιηγηθείτε στους πίνακες των αποτελεσμάτων.