ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΙΧΕ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΦΕΛΙΝΑ ΚΑΖΑΚΟΥ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κα Φελίνα Καζάκου συναντήθηκε στις Τετάρτη 7 Μαρτίου, κατόπιν αιτήματός της με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κο Κ. Πουλάκη και με τον κο Δ. Παπασταμόπουλο,  Διευθυντή του Υπουργού κου Σκουρλέτη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κομοτηνής. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απασχολεί των κλάδο των επενδυτών, των μηχανικών αλλά και όλων των συναφών επαγγελμάτων. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη και υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων.

Η υπολειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας μας απασχόλησε και κατά το παρελθόν και για αυτό προκαλέσαμε συζήτηση επί του θέματος τον Νοέμβριο του 2014. Τα ερωτήματα όμως που θέσαμε στη διοίκηση του Δήμου και στον κο Πετρίδη παραμένουν αναπάντητα και φυσικά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες. Είναι γνωστό ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτούνται δώδεκα ως δεκαπέντε μήνες, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιαδήποτε μορφή επένδυσης.

Η συνάντηση της κα Καζάκου προκλήθηκε από την ίδια, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Αμαξοπούλου και την συσσώρευση των προβλημάτων-θεμάτων που εκκρεμούν. Μάλιστα όπως τόνισε και κατά την συνάντηση με τον Γ.Γ. κο Πουλάκη, θα πρέπει οι αντίστοιχες υπηρεσίες να προετοιμασθούν καταλλήλως καθώς αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών σχεδίων προς αξιολόγηση μόλις ανοίξουν τα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακός)

Η επιστολή που απέστειλε η κα Καζάκου έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Επί του θέματος θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη συνεδρίαση αυτού.