ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ.ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ

Μαζική συγκέντρωση ανθρώπων κάθε ηλικίας, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 13.30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας διαδηλώνοντας ειρηνικά για τον επαναπατρισμό των 2 Ελλήνων στρατιωτικών του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώση και του Λοχία Δημήτρη Κουκλατζή.

Το πλήθος κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, με απόλυτα ειρηνικό τρόπο, άκουσαν τους χαιρετισμούς των 4άρων ομιλητών οι οποίοι στις ομιλίες τους παρακινούσαν τους Τούρκους γείτονες να σκεφτούν αν ήταν δικά τους τα παιδιά πως θα αντιδρούσαν και πως θα αισθανόταν ζητώντας τους παράλληλα να πιέσουν από μέρος τους την Τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωση των στρατιωτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο που έψαλλαν όλοι μαζί. Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν ότι στην ομάδα των ομιλητών δεν υπήρξαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, αλλά ούτε και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός που ενώ έδωσαν το «παρών» προτίμησαν τον λόγο να πάρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που ξεκίνησαν και οργάνωσαν όλη αυτή την κινητοποίηση.

Πρωτού ξεκινήσει η εκδήλωση ειρηνικής διαμαρτυρίας ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος” πραγματοποιήσε ποδηλατοδρομία απο την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας έως και τις Καστανιές όπου βρίσκεται το τελωνείο εισόδου στην Τουρκία.

 

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων με την συμμετοχή 27 Συλλόγων και Φορέων από τις Φέρες. Με μήνυμα Είναι ευθύνη όλων μας, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε  στα σύνορα της χώρας μας να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις πλευρές:

ZHTAME TH ΓPHΓOPH AΠEΛEYΘEPΩΣH TΩN ΠAIΔIΩN MAΣ!
Oι οικογένειες των στρατιωτικών μας είναι οικογένειες όλων μας και θα έχουν την AMEPIΣTH ΣYMΠAPAΣTAΣH MAΣ!

TO MONO ΠOY MAΣ XΩPIZEI ME TOYΣ ΓEITONEΣ MAΣ EINAI 100 METPA NEPOY.

O Έβρος ποταμός ΠPEΠEI ME ΠOΛY ΔOYΛEIA KAI AΛΛHΛOΣEBAΣMO KAI AΠO TΙΣ ΔYO ΠΛEYPEΣ NA ΓINEI ΣYMBOΛO EIPHNHΣ, EYHMEPIAΣ KAI ANAΠTYΞHΣ TΩN ΛAΩN MAΣ!

ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ!

Απόφαση όλων είναι η διαμαρτυρία αυτή να έχει μόνο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News