“ΜΕΣΑ”…. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΞΩ?ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την Παρασκευή 17 ,Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 2018, στις 21:00 μ.μ., στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής θα ανέβει η παράσταση “ΜΕΣΑ”. Η παράσταση «ΜΕΣΑ» ανέβηκε τον Μάρτη του 2017 στη σκηνή του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής,  τον Ιούνιο του 2017 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στην Αθήνα και τον Νοέμβρη του 2017 στο Νέο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ στη Λάρισα και τώρα επιστρέφει για 3 παραστάσεις στην Κομοτηνή.

Με υλικό από το «Ένα ακόμα και φύγαμε», του Χ. Πίντερ και το «Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλω», του Ντάριο Φο και της Φρανκ Ράμε.

Εγκλεισμός- αρσενικό: H ενέργεια, με την οποία κάποιος υποχρεώνεται να παραμείνει για κάποιο χρόνο περιορισμένος σε κλειστό χώρο (σωφρονιστικό ίδρυμα, φυλακή, ψυχιατρείο ή στο σπίτι του).

Η αισθητηριακή στέρηση των τροφίμων επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ενός συνεχούς μονότονου και ομοιόμορφου σκηνικού και επιπλέον, χάρη σ’ ένα διπλό άξονα. Αφενός, με τη σταθερή ένταση του τεχνητού φωτισμού, η οποία σβήνει την ύπαρξη των περιγραμμάτων και αφαιρεί την αντίληψη των ωρολογιακών εναλλαγών ως προς το φως και αφετέρου, με τη μερική ή ολική κατάργηση των αισθητικών ερεθισμάτων, όπως οι εξωτερικοί θόρυβοι και οι μυρωδιές. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, ύστερα από 48 ώρες απομόνωσης των αισθήσεων, ο τρόφιμος έχει παραισθήσεις και πέφτει σε λήθαργο.  Επίσης, εκδηλώνει διαταραχές του περιεχομένου των σκέψεων, με τη μορφή παραληρήματος. Οι παραισθήσεις του τροφίμου μειώνονται, όταν αρχίζει να δέχεται ερέθισμα από το περιβάλλον και μπορεί να φτάσει στο σημείο να νιώθει φιλικά προς τους διώκτες του, να τους εμπιστεύεται, επειδή είναι αποκλειστικά εκείνοι, που του μεταφέρουν αυτό το ερέθισμα. Αρχίζει και μεταβιβάζει θετικά συναισθήματα προς αυτούς. Πιστεύει ότι αυτοί, τελικά, θα τον βοηθήσουν.

 Ο Ν. και ο Β. είναι δύο άνδρες σε μία χώρα χωρίς όνομα, σε έναν τόπο όπου ο χρόνος δεν ορίζεται. Ο ένας είναι ο θύτης και ο άλλος το θύμα. Το υποκείμενο (Β.) γνωρίζει για πρώτη φορά τον δημιουργό του (Ν.). Ποιος είναι, τελικά, μέσα και ποιος έξω? Πώς ορίζονται τα όρια του σύγχρονου σωφρονιστικού συστήματος και πώς ορίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο πουθενά και στο ποτέ?

Σύλληψη-σκηνοθεσία-επεξεργασία κειμένων : Ηρακλής Τζαφέτας, Πρωτότυπη μουσική : Ομέρ Χατζησερήφ, Σχεδιασμός αφίσας : Νανώ Κατσανούλα, Κινηματογράφηση τρέιλερ : Κώστας Σκαπέτης, Παίζουν : Γιώργος Κουκαλιώτης, Ηρακλής Τζαφέτας

Μία συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής & του Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής. Είσοδος: 10 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο). Κρατήσεις Θέσεων: 25310 37770

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News