ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 11 -15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων, το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί και φέτος το διάστημα 11-15 Απριλίου 2018.Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θρακιώτη κιθαριστή και συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, το Duo Microtonal από την Τουρκία, η Stela ΜitevaDinkova από την Βουλγαρία, ο Nikola Montela από την Ιταλία, το περίφημο Flamengo Guitar Duo  με τους Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές,  Στέλιο Γκόλγκαρη, (Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και Μιχάλη Σουρβίνο. 

Μία ακόμη σημαντική συμμετοχή είναι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 13 Απριλίου, όπου θα ερμηνεύσει μεταξύ άλλων και έργα του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Δημήτρη Σβυντρίδη. Η σημαντική αυτή συναυλία θα δοθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2016, κυκλοφορεί ψηφιακά σε ήχο και βίντεο από την διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρία «FM Records», και είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που συναυλίες τους κυκλοφορούν ψηφιακά σε κορυφαίες δισκογραφικές πλατφόρμες