ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΓΡΑΝΑΔΑ” ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζοντας την άριστη συνεργασία της  με την εταιρεία Θεάτρου Sforaris  (των επιτυχημένων παραστάσεων: Γιοι και Κόρες και Αβελάρδος και Ελοΐζα) παρουσιάζει στην Κομοτηνή το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «ΓΡΑΝΑΔΑ»

«Ήμουν σίγουρος πως κάποια στιγμή θα σε συναντούσα. Και πως θα μας κοβόταν και των δυο η ανάσα

Η Γρανάδα, «η πόλη του καλού θανάτου», είναι ο τόπος όπου άρχισε να μπλέκεται η ιστορία μιας σύγχρονης οικογένειας, πριν από 35 χρόνια. Το πρώτο και τελευταίο ταξίδι ενός ερωτευμένου ζευγαριού, ένα ατύχημα που ακολούθησε και μία συμφωνία σιωπής, έδεσαν τις ζωές όλων, με φόντο την ιστορία της Ιωάννας της Τρελής. Η Ιωάννα, μια Ισπανίδα βασίλισσα που πέρασε από την ίδια πόλη και έμεινε κλεισμένη σε ένα κάστρο για 46 χρόνια πενθώντας για την απώλεια του συζύγου της, έγινε η έμμονη ιδέα του πατέρα της οικογένειας και εν αγνοία της, τους σημάδεψε όλους. 500 χρόνια μετά, ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να ανατραπούν όλα, υπενθυμίζοντάς μας το απλούστερο: πως από τότε που ξεκίνησε το αέναο ταξίδι της ζωής, είμαστε εκτεθειμένοι στη μεγάλη χαρά και τη μεγάλη λύπη.

Η ΓΡΑΝΑΔΑ είναι μια παράσταση για την απώλεια, τις συμπτώσεις που δένουν τις ζωές μας για πάντα, τις τροχιές των άστρων, τα γεγονότα που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβούν και τους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Μποζοπούλου Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη Βοηθός σκηνογράφου: Λυδία Τσάτσου Ιστορικός σύμβουλος: Ελένη Δρίβα Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή Οπτική ταυτότητα-Σχεδιασμός αφίσας: Σάκης Στριτσίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Γλάστρας, Έφη Σταμούλη, Στέφη Πουλοπούλου, Αλεξία Μπεζίκη, Διαμαντής Αδαμαντίδης. Σε video, στο ρόλο της Ιωάννας της Τρελής: Λυδία Φωτοπούλου

Στην Κομοτηνή θα δοθούν δύο παραστάσεις το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην Ρεξ). Προπώληση εισιτηρίων Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Τιμή εισιτηρίων : 10 ευρώ (κανονικό) 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

 

 

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News