ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ JAPAN TOBACCO INC ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα του Ομίλου εταιριών της “JTI” (Japan Tobacco Inc), κ. Edoardo Voletti καθώς και την διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας, κ. Πέγκυ Δόριζα,   συναντήθηκε σήμερα στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο συγκεκριμένος Όμιλος εταιριών στο πλαίσιο της συμφωνίας για την εξαγορά της Ρωσικής “Donskoy Tabak”, αναμένεται να αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ), γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης που συνδέεται άμεσα και με την βιωσιμότητα της καλλιέργειας καπνού στην περιοχή μας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σε αυτήν την βάση αντηλλάγησαν απόψεις από τις δύο πλευρές για το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας στην Θράκη. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να εκθέσει το πλέγμα των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεών του σε επίπεδο εθνικού κοινοβουλίου αλλά και στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών της εξαιρετικής ποικιλίας των καπνών ανατολικού τύπου «Μπασμά», που είναι μοναδικά και περιζήτητα στα χαρμάνια των μεγαλύτερων καπνοβιομηχανιών παγκοσμίως.

Ο ίδιος ενημερώθηκε παράλληλα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της “JTI” για αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο του καπνού οι οποίες έχουν προταθεί βάσει της Σύμβασης Πλαίσιο για τον Έλεγχο του Καπνού και πρόκειται να συζητηθούν στη 8η Σύνοδο των Μελών τον Οκτώβριο στη Γενεύη και οι οποίες θα έχουν επιπτώσεις στην παραγωγή.

«Είναι θετικές οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που οδηγούν στην τόνωση του επενδυτικού κλίματος στην Θράκη σε μια εποχή που δοκιμάζεται σκληρά η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Στόχος μας παραμένει οι επενδύσεις που γίνονται να συμβάλουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, στην αύξηση της παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό παραδοσιακών καλλιεργειών άρρηκτα συνυφασμένων με την οικονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, όπως είναι η καπνοκαλλιέργεια», τόνισε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους κ. Edoardo Voletti και Πέγκυ Δόριζα, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.