ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αρχίζουν σήμερα Τετάρτη 2 Μαίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια Θράκης 2018 στη Κομοτηνή. Η Επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο Ιδρύμα Παπανικολάου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής: Στις 6.30 μ.μ, στο Υπόγειο Ιδρύματος Παπανικολάου Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Ευστάθιου Γκεβρέκη, μέλους του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας, με τίτλο «Παράλληλοι δρόμοι»Η έκθεση θα διαρκέσει έως 8 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά 10:30 – 13:00 και 18:00-21:30

Στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Παπανικολάου Επίσημη έναρξη των Ελευθερίων. Κεντρική Ομιλία από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σχολών του ΔΠΘ και καθηγήτρια Γλωσσολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, με θέμα: «Ιστορία της Θράκης μέσα από τις λέξεις»

Και στις 8.15 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία Ειρήνης στην κεντρική σκηνή των Ελευθερίων οι Σύλλογοι με τα χορευτικά τους συγκροτήματα. θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Οι σύλλογοι που θα μετέχουν σήμερα είναι: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρσακείου «το Ευθύμιο», Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γρατινής
Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Σύλλογος Ποντίων Σαπών, «Τα Κασσιτερά» και ο Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου.