Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ “ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ” ΣΤΟΥΣ TRELACADEMY

Συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή των συλλόγων των λαογραφικών εκδηλώσεων της Ξάνθης για να κάνει τον απολογισμό των φετικών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν η επιτροπή ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να μην επιτρέψουν την συμμετοχή στην καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης σε κανέναν σύλλογο που θα παρελάσει ή θα συμμετάσχει το ίδιο χρονικό διάστημα σε Καρναβαλικές εκδηλώσεις και στις παρελάσεις άλλων καρναβαλικών εκδηλώσεων σε άλλες πόλεις.

Με βάση την ομόφωνη απόφαση, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης είναι υποχρεωμένος ν’ αλλάξει τον κανονισμό λειτουργίας των ΘΛΕ. Με τον τρόπο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή δίνει ένα “τέλος” στους συλλόγους που την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο μετείχαν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις των πόλεων τους ή άλλων πόλεων.

Δυστυχώς με βάση την απόφαση αυτή ο καρναβαλικός σύλλογος της Κομοτηνής Trelacademy θα πρέπει να επιλέξει αν θα μετέχει ξανά στο ξανθιώτικο καρναβάλι ή στην βραδινή καρναβαλική παρέλαση στης πόλης μας αν ισχύσει αυτή η απόφαση. Οι trelacademy οι οποίοι στο φετινό καρναβάλι αν και δεν αναγραφόταν στο πρόγραμμα πάρα την συμμετοχή τους στην κλήρωση των πληρωμάτων αλλά και με το περσινό μπούλινγκ που δέχτηκαν με την συμπεριφορά της οργανωτικής επιτροπής στήριξαν τον θεσμό του ξανθιώτικου καρναβάλιου.

Για να δούμε πως θα εξεληχτεί η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής αλλά και το τι θα κάνουν οι σύλλογοι που μετείχαν και σε άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις εκτός Ξάνθης.

 

πηγη: μαχητής