ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Δήμος Κομοτηνής και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού Κομοτηνής για τα Ελευθέρια Θράκης 2018.Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Στις 7 το απόγευμα Εγκαίνια της έκθεσης συλλόγου καλλιτεχνών “Αθηνίων” στον υπαίθριο χώρο του ΚΕΠ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Η έκθεση θα λειτουργεί και την Τετάρτη 9 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας 11:00-13:00 και 19:00-21:00.

Στις 8 το απόγευμα το τμήμα γλώσσας φιλολογίας και πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών παρουσιάζει την συλλογή ποιημάτων της βουλγάρας ποιήτριας Έλκα Νιαγκόλοβα, με τίτλο «Λευκός Αμφορέας», σε μετάφραση Χρήστου Χαρτοματσίδη και εικαστικά Στοΐμεν Στοΐλοβ, παρουσία της ποιήτριας. Για τη συλλογή θα μιλήσουν: ο συγγραφέας και μεταφραστής της συλλογής Χρήστος Χαρτοματσίδης και ο Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής, εκδότης του περιοδικού «Μανδραγόρας» και των ομότιτλων εκδόσεων. Με την επιμέλεια της Χριστίνας Μάρκου, επίκουρης καθηγήτριας Βουλγαρικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, φοιτητές θα διαβάσουν ποιήματα της συλλογής στη βουλγαρική και ελληνική γλώσσα.

Οι σημερινές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην ΡΕΞ) Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.