“ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ..” ΑΠΟ ΤΟ EUROPE DIRECT ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

LIVE Streaming για τις ψευδείς ειδήσεις (fake news)

«Κι όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται…»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων με θέμα την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών στο διαδίκτυο, διοργανώνει YouTube LIVE streaming (ζωντανή μετάδοση) το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 13:00 με τίτλο «Κι όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται…».

Βασική θεματική της διαδικτυακής αυτής μετάδοσης είναι οι ψευδείς ειδήσεις (fake news), τα χαρακτηριστικά τους, οι τρόποι διάδοσής τους και τα εργαλεία για τον εντοπισμό τους. Στη ζωντανή μετάδοση θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τους κυρίους Θωμά Σιώμο (Υποψ. Διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Δημοσιογράφο) και Θάνο Σ. Επαχτίτη (Συνδιαχειριστή του ellinikahoaxes.gr, Αρχισυντάκτη του ptisidiastima.com, Διαχειριστή του factchecker.gr). Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, μαζί με τους φιλοξενούμενους θα συζητήσουμε για τις ψευδείς ειδήσεις, τα μέσα από τα οποία διαδίδονται, τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο δημοφιλείς, όπως επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο κάθε χρήστης του διαδικτύου να τις εντοπίσει. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πολίτες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Στόχος της ζωντανής μετάδοσης είναι να εφοδιαστούν οι πολίτες με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αληθείς και τις ψευδείς ειδήσεις, ώστε να μην γίνονται θύματα των επίδοξων που ενδεχομένως προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν με  δόλο και λανθασμένα δεδομένα.

Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να συμμετέχει;

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση από το κανάλι YouTube του Europe Direct Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://bit.do/EDICKomotiniYouTube , ενώ
  • Θα μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους ζωντανά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, στο σύνδεσμο http://bit.do/FakeNewsliveFacebook.