ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σημαντική Επιστημονική Ημερίδα συνδιοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, στις 11 Μαίου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (έναντι Ηρώου).Θέμα της Ημερίδας είναι «Το Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και η Αγορά Εργασίας».

Εκτός από τις τοπικές αρχές θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δια του Αντιπροέδρου Δρ. Μανώλη Μπετενιώτη και ο Πρύτανης καθηγητής Δρ.Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος θα μιλήσει για «Το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Μέλλοντος και την Αγορά Εργασίας».

Τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του Δημοσίου Πανεπιστημίου θα αναλύσει ο Αν. Καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Δρ. Μιχάλης Χρυσομάλλης.Ο Κοσμήτορας της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Επ. Καθηγητής Δρ. Κώστας Τσιμάρας θα αναλύσει τις προοπτικές των Νομικών σπουδών στον Ελληνόφωνο χώρο.Τέλος ο Επίκ. Καθηγητής Νομικής και πρώην Υπουργος Παιδείας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει μια καινοτόμο πρόταση, που υπερβαίνει το εμπόδιο του άρθρου 16 του Συμντάγματος, για το «Μικτό Πανεπιστήμιο», δηλαδή μια πρωτότυπη συνεργασία (τύπου ΣΔΙΤ) Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Θράκης και Συνεργιών μεταξύ Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης η σύνδεση του Πανεπιστημίου με την Αγορά, όπως αυτή θεσμικά εκφράζεται μέσω των Επιμελιτηρίων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος αυτή η Επιστημονική Ημερίδα αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις δυνατότητες σπουδών ή μετεκπαίδευσης ή δια βίου Μάθησης, που προσφέρει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ένταξη των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Τέτοιου είδους ενημερωτικές εκδηλώσεις θα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.