ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΒΡΙΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας των μουσείων, αλλά και με την ευκαιρία της έναρξης της Μάχης της Κρήτης, διοργανώνει ιστορική – επετειακή εκδήλωση στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άγνωστη ιστορία των 300 νέων από τη Θράκη, που πολέμησαν κατά των Γερμανών κατακτητών στο Ηράκλειο Κρήτης.Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του Χρήστου Ρουσσόπουλου με τίτλο «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», ο οποίος ήταν ένας από τα 300 παλικάρια, που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία ως νεοσύλλεκτοι, μέσα στις φλόγες του πολέμου, παραμονές της γερμανικής εισβολής, τον Απρίλιο του 1941.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

Η κ. Ελένη Θεοδωρακοπούλου – Ρουσσοπούλου, κόρη του στρατιώτη και συγγραφέα του βιβλίου «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» Χρήστου Ρουσσόπουλου και

Η κ. Μαρία Τζιβελέκη, ερευνήτρια και εγγονή του φονευθέντος στρατιώτη, Θεοφάνη Δημοσχάκη.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά ο κ. Θεοδόσης Αμπατζιάνης, πρόεδρος του συλλόγου Θρακών Κρήτης.Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν, Ροδόπης.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκθέσεων του Στρατιωτικού Μουσείου, στις 18 Μαΐου 2018 και ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.