ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (BINTEO & ΦΩΤΟ)

Με 90 εκθέτες άνοιξε τις πύλες της η 25η Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Η Εκθεση που για μία ακόμη χρονιά τελείτε από την Helexpo Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης  θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 20 Μαΐου έχει είσοδο ελεύθερη για το κοινό και δωρεάν μεταφορά από και προς αυτή από τα Αστικά Κομοτηνής.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο Πρόεδρος της HELEXPO, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχαν Αχμετ, ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου, ο Πρόεδρος των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ, Πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων, η Στρατιωτική Ηγεσία, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής και Μαρωνειας – Σαπών, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, ο ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Μετά την πραγματοποίηση του αγιασμού της Έκθεσης από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων το λόγο έλαβαν ο Περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος o οποίος τόνισε την σημαντικότητα της έκθεσης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο Πρόεδρος της HELEXPO Αναστάσιος Τσήγκας ο οποίος δήλωσε ότι η Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπήρξε η πρώτη Έκθεση εκτός Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε το κίνητρο της HELEXPO να οργανώνει και να πραγματοποιεί αποκεντρωμένες εκθέσεις. Φέτος στο τιμόνι της οργανωτικής επιτροπής υπήρξε ο Πρόεδρος του Επαγελματικοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η Έκθεση μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο εκκίνησης της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Καλωσόρισμα απεύθυνε και ο Δήμαρχος Μαρώνειας -Σαπών ΓΙάννης Σταυρίδης δηλώνοντας ότι η στήριξη του Δήμου για την πραγματοποίηση της Έκθεσης ήταν σημαντική μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της ΒΙΠΕ ανήκει στον Δήμο Μαρωνειας Σαπων επικροτώντας την προσπάθεια να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός ενισχύοντας την ανάπτυξη της περιοχής