Ο ΜΟΥΧΑΡΕΜ ΙΝΤΖΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Μαΐου ο υποψήφιος και βασικός αντίπαλος του Ταγιπ Ερντογαν για τον θώκο της Τούρκικης Προεδρίας κ. Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κος Ιντζε επισκέφτηκε το Τουρκικό προξενείο, την αποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτήνης», τον σύλλογο «Τούρκων Δασκάλων»  και ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Κομοτηνή στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, πριν αναχωρήσει για τη Βουλγαρία, όπου θα του παρατεθεί Ιφτάρ το βράδυ. Η προγραμματισμένη ομιλία στον χώρο της “τουρκικής νεολαίας” δεν πραγματοποιήθηκε αλλα συνομίλησε με τους παραβρισκόμενους στον χώρο που δεν ξεπερνούσαν τα 200 άτομα και απάντησε σε ερωτήσεις που του παρέθεσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Ιντζέ, επανέλαβε τις θέσεις του περί ειρήνης μέσα και έξω από την Τουρκία και στόχος του είναι η Τουρκία να γίνει ένα κράτος δικαίου με ισοτιμία και ισονομία. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς που βρίσκονται ακόμη φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη ο κεμαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Τούρκικης Προεδρίας  κ.Ιντζε από την μία δήλωσε ότι το θέμα βρίσκεται στην τούρκικη δικαιοσύνη και από την θέση του δεν μπορεί να παρέμβει και από την άλλη έθεσε απροκάλυπτα θέμα ανταλλαγής λέγοντας «Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν… Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος του κεμαλικού κόμματος (CHP).

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με την πιο ρεαλιστική δημοσκόπηση της KONDA, το 51,4% των ψηφοφόρων φαίνεται να επιλέγει τον Ταγίπ Ερντογάν, δεύτερος έρχεται ο Μουχαρέμ Ιντζέ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 23,9, τρίτη η Άκσενερ του Καλού Κόμματος με 12,3 και ο φυλακισμένος Ντεμιρτάς αναμένεται να φτάσει στο 9,6%.