ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”

Ένα όνειρο ζωής για το Σύλλογο “Αγιοι Θεόδωροι” πήρε σάρκα και οστά!!! Το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας είναι γεγονός για την Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι»  εγκαινίασε το κεντρικό κτίριο του Κέντρου το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουνίου.

Μία προσπάθεια 35 ετών, με πολύ κόπο και αγωνία, με την κρίση να λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά με την στήριξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την προσφορά μικρών και μεγάλων δωρητών το όνειρο των μελών του Συλλόγου πήρε σάρκα και οστά έτσι ώστε τα παιδιά του συλλόγου να έχουν ένα χώρο δικό τους. Αυτή είναι η αρχή τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Νατάσσα Λιβεριάδου η οποία ήταν πολύ συγκινημένη καθ όλη την διάρκεια της βραδιάς και τόνισε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για την ολοκλήρωση της δομής η οποία θα πλαισιωθεί από σπίτια για την διαμονή των παιδιών του συλλόγου μετά τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων.

Η κα Λιβεριάδου ευχαρίστησε εκ μέρος του Δ.Σ. του Συλλόγου όλους όσους στήριξαν αυτά τα χρόνια την προσπάθεια αυτή, τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, τους παιδαγωγούς για το έργο που επιτελούν βοηθώντας την εξέλιξη των παιδιών και την κοινωνικοποίηση τους αλλά κυρίως ευχαρίστησε τους δωρητές μικρούς και μεγάλους διότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το όνειρο αυτό. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον μεγάλο δωρητή του Κέντρου κύριο Νικόλαο Κάρρα ο οποίος μετά θάνατο του άφησε μέσο της διαθήκης του ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν καθοριστικό για την αποπεράτωση του Κέντρου. Γιαυτό και προς τιμή του η κεντρική αίθουσα του κέντρου με απόφαση του Δ.Σ. φέρει το όνομα του. Η κα Λιβεριαδου κλείνοντας είπε ότι δεν εφησυχάζει το Δ.Σ. και οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό για την συνέχιση και τελική αποπεράτωση όλης της Δομής.

Στην γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Κέντρου παραβρέθηκαν όλα τα παιδιά του Συλλόγου τα οποία μετείχαν και στην γιορτή που ακολούθησε μετά το πέρας των εγκαινίων  σκετς, χορούς και τραγούδια, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως οι τρείς βουλευτές της Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο ΑΔΦΚ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι από το Δήμο και την Περιφέρεια, τοπικά στελέχη των κομμάτων αλλά και πολλοί φίλοι του Συλλόγου. Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.