ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΥΧΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΒΜΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Ο ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

“Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά την λήψη της επιστολής του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την παρατηρούμενη υπογονιμότητα μεγάλων εκτάσεων με καλλιέργειες βαμβακιού αλλά και καπνών και σιτηρών στην περιοχή της Ροδόπης.

Ο κ. Αχμέτ επισκέφθηκε χθες αργά το μεσημέρι τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ από τον οποίο ζήτησε την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να διαφυλαχθεί το εισόδημα των παραγωγών της Ροδόπης από τον κίνδυνο καθοριστικών απωλειών για την τρέχουσα καλλιεργητική σεζόν.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την συνδεδεμένη ενίσχυση για τους βαμβακοπαραγωγούς και το κίνδυνο απώλειας της εξαιτίας της χαμηλής στρεμματικής απόδοσης που φαίνεται ότι θα έχει η φετινή παραγωγή στην Ροδόπη, ο κ. Κουρεμπές τόνισε ότι ο κίνδυνος αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει την κάλυψη των πιθανών απωλειών που θα προκύψουν ως προς το σημείο αυτό.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις σε συνεργασία πάντοτε του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ΕΛΓΑ ώστε σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης”.