20 & 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ 11 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Κομοτηνής μετέχει στους εορτασμούς της Ευρωπαικής Ημέρας Μουσικής. Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΚΕΠΠΑΚ θα περιλαμβάνει 11 εκδηλώσεις διασκορπισμένες σε 11 διαφορετικά σημεία στην πόλη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έτσι όπως το παρουσίασε η Πρόεδρος της ΔΕΚΕΠΠΑΚ κα Νατάσα Λιβεριάδου έχει ως εξής:

Τετάρτη 20 Ιουνίου στο βάθρο του Τροχονόμου στις 12 το  μεσημέρι θα παίζει μουσική για εμάς το σύνολο πνευστών του Ωδείου Κόψα. Στις 8 το απόγευμα στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση των τμημάτων χορού του. Στις 8.30 το απόγευμα στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί Ρεσιτάλ πιάνου με τον σολιστ Θοδωρή Τζοβανάκη ενώ την ίδια ώρα στις 8,39 στην πλατεία πίσω από τα «Αδέρφια» ο Πολιτιστικός σύλλογος Θρακών και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ηπειρωτών θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από τη Θράκη και την Ήπειρο με τους μουσικούς Βαγγέλης Παπαναστασίου (κλαρίνο), Νίκος Ζαπάρτας (βιολί, τραγούδι), Κώστας Μπανιώτης (τραγούδι), Θάνος Καρακατσιάνης (ακορντεόν), Δημήτρης Μπουγαζάνης (κρουστά)

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της ΚΟμοτηνής καθηγητές, σολιστ και σύνολα από το Ωδείο του Μενέλαου Συκάκη. Ενώ την ίδια ώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής οι καθηγητές, οι σολιστ και τα σύνολα του ΘΠΚ – ΘΩΚ θα μας ταξιδέψουν μουσικά. Στις 8.30 το απόγευμα στο Εκκλησιαστικό Μουσείο – Ιμαρέτ Μελωδία των Χρυσών Λυρών με τους Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Παντελής Παυλίδης, Γκιόργκο Γκοσποντίνωφ. Την ίδια ώρα στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου θα βρίσκονται οι Λαλητάδες της Ροδόπης με τους Κυριάκος Πετράς  (βιολί), Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι – Ποντιακή λύρα) , Γιώργος Παγκοζίδης (τουμπερλέκι), Νίκος Βερβερίδης (λαούτο). Μαζί τους η Έλενα Βασιλειάδου (φωνή). Επίσης την ίδια ώρα ΡΟΚ συναυλία θα εξελίσσετε στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής με ροκ διάθεση και τους Adrenaline Junkies, Δημήτρης Βουτσάς και Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Δημήτρης Κούρκουλος (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα). Στις 8.30 το απόγευμα στην Οδό Βασιλέως Παύλου – Μαρώνειο Μέγαρο έντεχνα λαϊκά και ξένα με τους Μίνα Μπάτζιου (φωνή) Γιάννης Κουλαουζίδης (πλήκτρα)  και Δημήτρης Μορφόπουλος (μπουζούκι) και τέλος την ίδια ώρα στις 8.30 το απόγευμα ο Δημητρης Χριστοδουλάκης με τους Φώτη Ζανελάρη (πλήκτρα) Γιάννης Κούτσικας (κιθάρα) και  Παναγιώτη Τσαλίκη (μπουζούκι) θα μας ερμηνεύσουν μεγάλες ελαφρολαικές και λαικές επιτυχίες.