111 ΗΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ….

Για μία ακόμη φορά οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μετέβησαν στα δικαστήρια της Αδριανούπολης προκειμένου να ζητήσουν την αποφυλάκιση τους, δυστυχώς το αίτημα τους για μία ακόμη φορά είχε την τύχη των τριών προηγούμενων, απορρίφθηκε. Στην κατάθεσή τους επέμειναν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή. «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεσή μου. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα» ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Αγγελος Μητρετώδης. Ενώ ο Δημήτρης Κούκλατζης σημείωσε: «Καταθέτω τα ίδια όσα είχα πει την προηγούμενη φορά,. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είχαμε δόλο».

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.Για ενδεχόμενο δόλου από την πλευρά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε λόγο, για πρώτη φορά, ο Τούρκος Εισαγγελέας.

Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί θα πρέπει να περιμένουν ακόμη έναν μήνα προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης. Εντο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση μετακίνησε εργασιακά τους 2 αξιωματικούς σε υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους στην Τουρκία προκειμένου να καταρριφθεί η τούρκικη απόφαση ότι δεν απελευθερόνονται επειδή δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας. Παρα ταυτα οι Τούρκοι βρήκαν νέα δικαιολογία αυτή του δόλου προκειμένου να απορρίψουν το αίτημα αποφυλάκισης

Πηγή φωτογραφίας: dha.com.tr