ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΜΗΡΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΆΤΑΞΗ “ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ”

Στην οδό Ομήρου βρέθηκε η δημοτική παράτξη “Εμείς η πόλη” με την επικεφαλή της Φελίνα Καζάκου μετά από πρόσκληση των κατοίκων. Μία περιοχή της Κομοτηνής η οποία πνίγηκε στα λασπάνονερα μετά την τελευταία νεροποντή αλλά και σε κάθε νεροποντή δημιουργώντας προβλήματα στους κατοίκους. Μετά το πέρας της επίσκεψης της κα Καζάκου στην περιοχή δημοσιοποιήθηκε η παρακάτω επιστολη:

“Εικόνες απογοητευτικές, πολίτες σε απόγνωση, γονείς αγανακτισμένοι καθώς με κάθε νεροποντή οι δρόμοι μετατρέπονται σε λίμνες. Δρόμοι που γίνονται  απροσπέλαστοι και κάνουν αδύνατη την διέλευση πεζών και οχημάτων. Περιουσίες πλημμυρισμένες και εγκαταλελειμμένες καθώς πλέον οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση. Αυτοί που έχουν εναλλακτικές επιλογές τα εγκαταλείπουν ενώ κάποιοι αναζητούν απεγνωσμένα κάποιον εκπρόσωπο της διοίκησης του Δήμου. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς η διοίκηση του Δήμου, ο κος Πετρίδης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά παραμένουν στις υποσχέσεις. Παρά τα έγγραφα που έχουν αποσταλεί από τον Μάρτιο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017 (τα οποία συνυπογράφουν οι κάτοικοι) η διοίκηση του Δήμου εξακολουθεί να μην δίνει λύση στο πρόβλημα της περιοχής.

Αλήθεια τι να πεί κανείς σε αυτό τον αγανακτισμένο πατέρα που αδυνατεί να βγάλει το μωρό του έξω από το σπίτι ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες;;

Πώς να δικαιολογηθεί κανείς στους πολίτες που με κάθε μπόρα καταστρέφονται οι περιουσίες τους;;

Λυπάμαι και ντρέπομαι όχι μόνο για την κατάσταση της καθημερινότητας τους αλλά κυρίως ότι έπαψαν να ελπίζουν και να πιστεύουν. Παρεμπιπτόντως, δικαιολογημένα κανείς θα πίστευε κανείς ότι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν  πλήρως  την κατάσταση είναι από το χειμώνα. Το χειρότερο όλων, ότι οι λήψη αυτών έγινε κατά την επίσκεψη μας,  δύο μέρες μετά την νεροποντή της Δευτέρας 18/6, έτσι για να φανταστείτε τις εικόνες κατά τους χειμερινούς μήνες. Για τους δύσπιστους, είναι μια καλή αφορμή να επισκεφτούν την περιοχή και να αντικρύσουν τους πολίτες στα μάτια.”