Α. Γραβάνης: Υπάρχει ένα τουλάχιστον έργο που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε επί της διοίκησης του Γιάννη Γκαράνη;

Για ακόμη μια χρονιά η συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, που αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο της πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής, αποδείχθηκε άνευ αποτελέσματος.

Η διοίκηση του κ. Γκαράνη,  όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να πανηγυρίζει για τα «φιλόδοξα προγράμματα»,  τις μακέτες έργων  και τους υπέρογκους προϋπολογισμούς, αδυνατεί να πείσει την κοινή γνώμη και καταφεύγει από συνήθεια σε κατηγορίες προς την αντιπολίτευση, τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, την κυβέρνηση και τους εσωτερικούς της αντιπάλους.

Η Δημοτική Αρχή υποβάλει κάθε χρόνο όπως έχουμε επισημάνει και κατά το παρελθόν,  πιστή αντιγραφή του Τεχνικού προγράμματος των προηγούμενων ετών  χωρίς καμία διαφοροποίηση ή προσθήκη νέων έργων και με την  υλοποίηση των έργων να είναι λιγότερο από 5%.

Την ίδια ώρα ο κος Γκαράνης όπως συνηθίζει, δεν προσκομίζει ποτέ τα αντίστοιχα στοιχεία και διέδωσε ψευδή στοιχεία για την υλοποίηση σχεδόν του 100% του τεχνικού προγράμματος σε περσινή του συνέντευξη μετά την αντίστοιχη συνεδρίαση.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2023, επιτέλους,  έρχεται να διαψεύσει, με στοιχεία για τις συμβασιοποιήσεις αλλά και τα υπόλοιπα των συμβάσεων.

Τα συμπεράσματα είναι απογοητεύτηκα για τη διοίκηση Γκαράνη αλλά κυρίως αποτυπώνουν την παρακμή που έχει επιφέρει  στην πόλη και τους οικισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι από τα 60 εκατομμύρια του νέου τεχνικού προγράμματος έχουν συμβασιοποιήθει τα 8.254.784,70 ευρώ και τα υπόλοιπα των συμβασιποιήσεων είναι 5.788.171,23 ευρώ. Επομένως έχει υλοποιηθεί μόνο 2.466.613,47€, δηλαδή μόλις το 4,7% του  τεχνικού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:  Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής: "Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση" στο Μέγαρο Μουσικής

Και πιο συγκεκριμένα, από τα 52.000.000 του προηγούμενου τεχνικού προγράμματος, τα έργα πλην των συντηρήσεων παντός είδους, που έχουν υλοποιηθεί είναι λίγο πάνω από 250.000 ευρώ. Αυτή είναι η διοίκηση του κ. Γκαράνη. Ούτε τους μισθούς της διοίκησης δεν μπορεί να αντισταθμίσει με έργα.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, και η διοίκηση Γκαράνη δεν έχει επιδείξει κανένα υλοποιημένο έργο και έχει οδηγήσει το Δήμο Κομοτηνής και τους πολίτες στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Επιπλέον η διοίκηση δεν βασίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό αλλά σε μία κατά περίπτωση επιλογή χρηματοδοτικών εργαλείων, δηλαδή επιλέγει τα έργα με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία και όχι το αντίστροφο.

Επιπλέον απουσιάζουν, έργα που θα αλλάξουν την πόλη, θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα και θα βελτιώσουν την αισθητική,  αλλά και μελέτες που είναι απαραίτητες για την ωριμότητα και χρηματοδότηση μελλοντικών έργων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Την διεκδίκηση παραχώρησης της έκτασης στην περιοχή του Καρυδορέματος και την αξιοποίηση αυτού με δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου, το οποίο θα είναι πόλος έλξης για επισκέπτες.

– Την διεκδίκηση  παραχώρησης  του πρώην κτιρίου σινεμά «Αστέρια»,  την μερική κατεδάφιση του και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου και ανάδειξη του Ιμαρετ.

– Ανάπλαση της πλατείας Ειρήνης και του Άλσους Αγίας Παρασκευής

– Την ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των σχολείων για τη  χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων από το νέο ΕΣΠΑ

-Έργα και μελέτες για τους οικισμούς που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα.

Και το βασικό ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από τον κ. Γκαράνη είναι αν υπάρχει ΕΝΑ τουλάχιστον έργο που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε επί της διοίκησης του;

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News