Αρχειοθετήθηκε η μήνυση Τοψίδη κατά αιρετών της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αρχειοθετήθηκε, με διάταξη της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ροδόπης, η μήνυση που είχε υποβάλλει ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χριστόδουλος Τοψίδης κατά αιρετών της Περιφέρειας ΑΜΘ για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υποβολή εκατέρωθεν μηνύσεων είχε αναφερθεί μάλιστα και στο περιφερειακό συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2022 από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου.

Την είδηση της αρχειοθέτησης της μήνυσης γνωστοποίησε η παράταξη Μέτιου, η οποία αναφέρει στο δελτίο Τύπου τα εξής:

«Ο  κ. Τοψίδης, στις 3/8/22, υπέβαλε μήνυση εις βάρος τριών αιρετών στελεχών της Περιφέρειάς μας, του κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του κ. Χρήστου Γάκη, Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και του κ. Βασίλη Δελησταμάτη, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το θέμα της εταιρείας  SELECTAHELLAS.

Με ανυπόστατους, ψευδείς και κατασυκοφαντικούς ισχυρισμούς, κατηγόρησε τα τρία εκλεγμένα στελέχη της Περιφέρειάς μας ότι κινήθηκαν για να έχουν περιουσιακό όφελος και να ζημιώσουν το κράτος.

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ροδόπης, στις 9/11/22, εξέδωσε διάταξη με την οποία έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, κρίνοντας ότι καμία παράβαση καθήκοντος δε διαπιστώθηκε εκ μέρους των ανωτέρω στελεχών.

Οι κ.κ. Παπαθεοδώρου, Γάκης και Δελησταμάτης έχουν ήδη μηνύσει τον κ. Τοψίδη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση και θα ακολουθήσει εκ μέρους τους σχετική αγωγή αποζημίωσης.

Η προσπάθεια του κ. Τοψίδη να ποινικοποιήσει την πολιτική δραστηριότητα των αιρετών στελεχών της Περιφέρειάς μας, και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο, είναι από μόνη της απαράδεκτη.

Σκοπός του ήταν να εκφοβίσει, να δυσφημίσει και εντέλει να βλάψει πολιτικά τους τρεις συναδέλφους και την παράταξή μας.

Το μόνο που κατάφερε τελικά είναι να πέσει ο ίδιος μέσα στο βούρκο που ετοίμαζε για άλλους.

Ο  κατήφορός του δεν έχει τελειωμό. Η πολιτική αντιπαράθεση μαζί του έχει χάσει προ πολλού την αξία και το νόημα της.

Ο κ. Τοψίδης, μέσα από τις πράξεις του, έχει καταφέρει να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Περιφέρειάς μας».

 

Διαβάστε επίσης:  Περιφερειακή Σύνθεση: Χωρίς στόχο και στόχευση το Τεχνικό Πρόγραμμα, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της ΠΑΜΘ

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News