Δήμος ζητά από σχολείο την περικοπή θέρμανσης (δείτε το επίσημο έγγραφο)

Άρχισαν να διανέμονται έγγραφα από την αυτοδιοίκηση για “περικοπές” στην κατανάλωση ενέργειας, μετά και την αυστηρή εντολή της Κυβέρνησης για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο “φως” ήρθε επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Σμύρνης, προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες!

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, η οποία έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις «…λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Η επιστολή της δημοτικής αρχής ξεσήκωσε σφοδρές διαμαρτυρίες, με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου να καθιστά σαφές ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η σχολική κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:  Τέλος τα σκουλαρίκια, οι κοτσίδες, τα γένια, τα μακριά νύχια, το μακιγιάζ από τα σχολεία της Κύπρου

απο aftodioikisi.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News