Είναι οι φοιτητές τουρίστες? – Την υποδοχή τους ανέλαβε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής

Επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη όταν σε Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο αποκάλεσε τους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ως “τουρίστες” στην πόλη της Κομοτηνής, με την ανάθεση στην Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου την οργάνωση του καλωσορίσματος τους στο διήμερο “welcome party” 8 & 9 Οκτωβρίου

Για το λόγο αυτό και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης Πέτρος Ζωγράφου ως επικεφαλής της διοργάνωσης της υποδοχής επισκέφτηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Φώτιο Μάρη προκειμένου να τους ενημερώσει για το διήμερο υποδοχής φοιτητών που σχεδιάζει ο Δήμος Κομοτηνής.

Η  Αντιδημαρχία Τουρισμού δρομολογεί για πρώτη φορά, με την υποστήριξη φορέων του Δήμου, όπως είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, καθώς επίσης Συλλόγων και Οργανώσεων,  να υποδεχτεί τους νεοεισερχόμενους φοιτητές στα Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον σχεδιασμό που γίνεται για το διήμερο όπως και για τις δράσεις που πραγματοποιεί το κάθε Τμήμα του Πανεπιστημίου χωριστά για την υποδοχή και την ενημέρωση των φοιτητών. Οι πρυτανικές αρχές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής να υποστηρίξουν τις διήμερες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:  Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Από τις δύο πλευρές τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κομοτηνής σε επιστημονικό, πνευματικό, καλλιτεχνικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Αναφέρθηκε μάλιστα και ο ενεργός ρόλος στον σχεδιασμό του διημέρου από φοιτητές της πόλης καθώς επίσης και του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής που συμμετέχει δυναμικά στο WELΚΟΜ.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News