Επίσπευση του εμβολιασμού για Covid-19 και γρίπη εν όψη της έξαρσης των ιώσεων

Να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους, ενόψει έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης, καλεί τους ηλικιωμένους αλλά και τις ευπαθείς ομάδες που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ο Δημήτρης Παρασκευής, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και αντιπρόεδρος του Εθνικού οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Προς το παρόν καταγράφεται σημαντικός αριθμός περιστατικών με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, χωρίς όμως να παρατηρείται αυξητική τάση στην κοινότητα. Tα ποσοστά της γρίπης σ’ αυτά τα περιστατικά είναι χαμηλά, γεγονός που υποδεικνύει ότι η διασπορά της γρίπης έχει ξεκινήσει, χωρίς ακόμα να παρατηρείται σημαντική έξαρση. Θα πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι αυτή η εικόνα θα επιβαρυνθεί το επόμενο διάστημα και για αυτό έχει σημασία να επισπευσθεί ο εμβολιασμός για τις ομάδες πληθυσμού που είναι αναγκαίος», αναφέρει μέσω του iefimerida.gr.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για αυξημένη κυκλοφορία των ιών του αναπνευστικού και ιδιαίτερα των παθογόνων που λόγω των μέτρων της πανδημίας είχαν περιορισμένη διασπορά στην κοινότητα. Τα δεδομένα από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη έρχονται να επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού έναντι της γρίπης και του Covid-19.

Διαβάστε επίσης:  Έρχονται τα διπλά self test για κορονοιό και γρίπη

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News