Έρευνα για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ: το 46,9% των πολιτών δεν θα ξαναψήφιζε τον Χρήστο Μέτιο για Περιφερειάρχη

Στην δημοσιότητα έδωσε την έρευνα που πραγματοποίησε η Good Affairs τον Νοέμβριο του 2022 με θέμα την αποτύπωση της κοινής γνώμης αναφορικά με το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Η έρευνα διενεργήθηκε για το ενημερωτικό site airetos.gr Με ερωτηθέντες πολίτες άνω των 17 ετών και δείγμα 6848 πολιτών που ζουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το 46,9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα ψήφιζαν τον νυν Περιφερειάρχη στις επόμενες εκλογές.

Ενώ το 38,4% των ερωτηθέντων κρίνουν τη θητεία Μέτιου ως κακή ή πολύ κακή.

Μεταξύ των άλλων ερωτήσεων που ζητήθηκαν από τους ερωτηθέντες να απαντήσουν ήταν επίσης “ποιο θεωρούν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιφέρειας ΑΜΘ” η απάντηση με 37,4% έδειξε ότι η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΠΑΜΘ με δεύτερο το μεταναστευτικό με 24,4%.

Η Περιφερειακή Σύνθεση σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας λέγοντας:

“Με άλλα λόγια, οι πολίτες δήλωσαν με τις απαντήσεις τους όχι μόνο τη δυσαρέσκεια τους από τη διοίκηση Μέτιου, αλλά και την αποστροφή τους σε αυτήν και έτσι έβαλαν τον περιφερειάρχη ΑΜΘ στη λίστα εκείνων που δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:  Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής: "Από το Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση" στο Μέγαρο Μουσικής

Η έρευνα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, αφού ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει  να «πατώσουν» την Περιφέρεια μας (δείκτες ανεργίας, απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων κα) και να κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις για όλους, ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους και γι’ αυτό το λόγο ο κόσμος τους δείχνει την πόρτα της εξόδου.

Πρόκειται ίσως για τη χειρότερη διοίκηση που έχει γνωρίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια, αλλά τελειώνει σε δέκα μήνες από σήμερα! “

[η έρευνα βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://www.airetos.gr/UsersFiles/Documents/PerifereiarxesNOV2022.pdf]

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News