Η Περιφέρεια ΑΜΘ επιδοτεί τα εισιτήρια για να μην “κοπούν” απομακρυσμένα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Η ενεργιακή κρίση και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου αναγκάζει τα ΚΤΕΛ να μειώσουν τα δρομολόγια προς απομακρισμένους προορισμούς και γενικά τα δρομολόγια που έχουν λίγους επιβάτες.

Το ΚΤΕΛ Ξάνθης στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα δρομολόγια του ορεινού όγκου ζήτησε την συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ η οποία και αποδέχτηκε την πρόταση για την επιδότηση των εισιτηρίων για τα δρομολόγια προς τους οικισμούς του ορεινού όγκου της Ξάνθης δίνοντας ανάσα στο ΚΤΕλ Ξάνθης.

Για το πρόγραμμα αυτό μίλησε στο STAR 88,8 ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης

“Μέσω των δημάρχων εδώ και δύο χρόνια η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης κάνει κινήσεις για να επιδοτήσουν τα χωριά που είναι άγονα -για οικονομικούς λόγους- δρομολόγια. Ο αντιπεριφερειάρχης στήριξε αυτό το πρόγραμμα για τους πολίτες με 25% έκπτωση στο εισιτήριο για Δημάριο, Ωραίο, Μέδουσα, Σάτρες, Ολβιο, Αβατο, Μάγγανα, Πολύσιτο, Σέλινο και τη ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης. Αυτές οι γραμμές θα επιδοτηθούν. Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, εκτός Κυριακής.Δύο δρομολόγια την ημέρα για τη Σταυρούπολη, θα πραγματοποιούνται και το Σάββατο.

Τα χωριά μας έχουν ερημώσει. 45 μέτοχοι με το υστέρημα τους πραγματοποιούν τα δρομολόγια εδώ και δύο χρόνια και  δεν έχουν πάρει τα χρήματα από τα λεωφορεία.

Το πετρέλαιο έχει φθάσει στα ύψη και οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί. Αντίθετα τις μειώσαμε (Θεσσαλονίκη από 20 ευρώ στα 19).

Οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από το υπουργείο Μεταφορών. Ο υπουργός ζήτησε  από την Ομοσπονδία μας να μην αυξηθούν οι τιμές. Είναι δύσκολα για τον κλάδο μας. Ολοι οι κλάδοι έχουν αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα τους εκτός από τα ΚΤΕΛ. Και είναι προς τιμήν μας. Αυτή η ασυδοσία στην αγορά πρέπει να σταματήσει

Ένα δρομολόγιο στη Σταυρούπολη (Κάτω – Ανω Καρυόφυτο, Κάτω – Ανω Ιωνικό, Πασχαλιά, Σταυροχώρι, Ανω – Κάτω Κομνηνά) διάρκειας δύο ωρών, πρωί – απόγευμα, ένα  δύσκολο δρομολόγιο. Το Κόστος μόνο για το πετρέλαιο είναι περίπου 90 λίτρα Χ 2 ευρώ = 180,00 ευρώ. Δεν έχει πάνω από 10 άτομα το δρομολόγιο. Με το πρόγραμμα τουλάχιστον να βγουν τα έξοδα του λεωφορείου και ο πολίτης να έχει συγκοινωνία.”

 

Διαβάστε επίσης:  Περιφερειακή Σύνθεση: Χωρίς στόχο και στόχευση το Τεχνικό Πρόγραμμα, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της ΠΑΜΘ

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News