Προσβλητικά παρεμπόδισε την δημοσιογραφική κάλυψη των συναυλιών από τον Δίαυλο 92,4 ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν – Απαράδεκτος διαχωρισμός των Μέσων Ενημέρωσης

Λυπούμαστε που στις χθεσινές συναυλίες στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας» ο διοργανωτής του φεστιβάλ, Δήμος Ιάσμου, στέρησε από τους αναγνώστες και ακροατές μας το ρεπορτάζ των συναυλιών του Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας και την προγραμματισμένη συνέντευξη που είχαμε με τον Γιάννη Πλούταρχο.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν εκτός του ότι ζήτησε από τους εκπροσώπους του Διαύλου να πληρώσουν εισιτήριο, με άκρως απρεπή, προσβλητικό και “εκδικητικό τρόπο”, απαγόρευσε και την συνάντηση μας με τον Γιάννη Πλούταρχο λέγοντας “Εγώ είμαι ο διοργανωτής, εγώ τον πληρώνω, είναι δικός μου…. Αν ήταν να δώσει συνέντευξη θα έδινε σε δικό μου μέσο…” και συνέχισε λέγοντας στην ιδιοκτήτρια του μέσου κα Τσομπανίδου και τους συνεργάτες (ραδιοφωνικό παραγωγό και οπερατέρ) του Διαύλου 92,4 με τρόπο υπεροπτικό “μαζέψτε τα και φύγετε…”.

Απαντάμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο, σαν “καινούριος¨” στην διοργάνωση εκδηλώσεων, ότι οι  καλλιτέχνες το συμφωνητικό που υπογράφουν με τον διοργανωτή αφορά μόνο την εμφάνιση τους. Κανένας καλλιτέχνης δεν υπογράφει με τον ποιον θα συναντηθεί ή σε ποιον θα δώσει συνέντευξη, διότι το επικοινωνιακό κομμάτι του κάθε καλλιτέχνη το διαχειρίζεται η δισκογραφική εταιρεία του καλλιτέχνη και σαφώς δεν μπορεί να επιβάλλει κανένας διοργανωτής που θα μιλήσει ο καλλιτέχνης εκτός και αν έχει συζητηθεί με τον διοργανωτή νωρίτερα και έχει συμφωνηθεί κάποια συνέντευξη η οποία και σαφώς θα αναγράφεται στο συμφωνητικό.

Επίσης κανένας εκπρόσωπος μέσου ενημέρωσης απανταχού στον κόσμο, δεν πληρώνει είσοδο ακόμη και αν έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ειδικά όταν οι εκπρόσωποι του εν λόγω μέσου έχουν προβάλει την εκδήλωση και βρίσκονται στην εκδήλωση για να δώσουν επιπλέον προβολή στα τεκτενο΄μενα.

Λόγια και δικαιολογίες του στυλ “Όλοι πληρώνουν και εγώ ο Δήμαρχος πλήρωσα, και οι Βουλευτές και όλοι οι επίσημοι” όπως είπε στην ιδιοκτήτρια του Δίαυλου 92,4, Έλλη Τσομπανίδου, ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν το μόνο που δείχνουν είναι ασέβεια και υποτίμηση των υπηρεσιών προβολής που παρέχει το media group Δίαυλος 92,4, εθελοντικά όχι μόνο στο διήμερο του φεστιβάλ αλλά και σε όλη την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του κ. Οντέρ Μουμίν στον Δημαρχιακό Θώκο.

Δυστυχώς τον εκνευρισμό του εισέπραξε και ο σύλλογος που διαχειριζόταν το κυλικείο του γηπέδου όπου μπροστά μας επιδεικτικά ο κος Δήμαρχος ζήτησε από εργαζόμενο του Δήμου, να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου να πληρώσουν όλοι, με καθυστέρηση όπως αντιλαμβάνεστε, εισιτήριο για να μας αποδείξει εκ των υστέρων ότι τα προγενέστερα λεγόμενα του ότι “όλοι πληρώνουν εισιτήριο”.

Ο κος Μουμίν προφανώς και λειτούργησε εκδικητικά, προσβλητικά, υπεροπτικά και ανεπίτρεπτα για έναν Δήμαρχο στους συνεργάτες μας που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο προφανώς για δύο λόγους:

  1. Ενοχλήθηκε προφανώς από την προ ημερών συζήτηση μαζί του όταν τον ρωτήσαμε αν η προβολή του φεστιβάλ θα πληρωθεί. Μια ερώτηση που γίνεται σε όλους όσους θέλουν να προβάλλουν δράσεις μέσω του Media Group του Διαύλου. Και η απάντηση του ήταν ότι είναι φιλανθρωπικό event και θα είναι δωρεάν η προβολή. Κάτι που αποδεχτήκαμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Με την σημείωση όμως που του κάναμε να είναι πραγματικά δωρεάν και όχι με εξαιρέσεις.
  2. Προφανώς εκνευρίστηκε που ο Δίαυλος 92,4 κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Πλούταρχο κατάφερε να βρεθεί στα καμαρίνια προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη όπως προγραμματίστηκε από την πρώτη μέρα που γνωστοποιήθηκε η συμμετοχή του. Κάτι όπως οι αναγνώστες και ακροατές μας γνωρίζουν ότι ο Δίαυλος 92,4 πάντα έχει επαφή με τους καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στον τόπο μας και πάντα προσπαθεί να πραγματοποιεί συνάντηση-συνέντευξη μαζί τους λόγω των επί χρόνια αρίστων συνεργασιών τόσο με τους ίδιους όσο και με τις Δισκογραφικές τους εταιρείες, εκτός μόνο των περιπτώσεων που υπάρχει επίσημος χορηγός επικοινωνίας και εκεί λόγω επαγγελματικής δεοντολογίας δεν παρεμβαίνουμε.
Διαβάστε επίσης:  Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας του Κομψάτου

Λυπούμαστε πραγματικά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου

Λυπούμαστε πραγματικά που δεν μας συμπεριέλαβε στην λίστα με τα μέσα ενημέρωσης που μπήκαν με δημοσιογραφικές εισόδους και εννοείται πως δεν πλήρωσαν κανέναν εισιτήριο για την ίδια δουλειά που θα εργαζόμασταν και εμείς.

Λυπούμαστε πραγματικά που ένας Δήμαρχος δεν εκτιμά τον χρόνο, τον κόπο και τα έξοδα ενός μέσου για την δωρεάν προβολή τόσο του ίδιου όσο και του event.

Λυπούμαστε πραγματικά για την αρνητική αυτή εικόνα που εισέπραξε ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης στην προσπάθεια του να πείσει τον “έξαλλο” δήμαρχο ότι ο Δίαυλος 92,4 είναι συνεργάτης της δισκογραφικής του εταιρείας και πρέπει να φανεί συνεπής στην συμφωνία που έχει γίνει και αυτό το κομμάτι δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση του.

Εν κατακλείδι στα 32 χρόνια παρουσίας του Δίαυλου 92,4 στην τοπική ενημέρωση ήταν πάμπολλες οι φορές που στηρίξαμε εκδηλώσεις και δράσεις χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος και πολλές φορές συμβάλλοντας και οικονομικά, τα πεπραγμένα μας και η παρακαταθήκη μας το επιβεβαιώνει. Σαφώς και δεν θα είχαμε πρόβλημα να συνδράμουμε οικονομικά για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού χαρακτήρα που είχαν οι συναυλίες όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, αρκεί αυτό να μας γνωστοποιούνταν νωρίτερα και να ίσχυε για όλους τους συναδέλφους και όχι κατ’ εξαίρεση.

Δυστυχώς υπάρχουν όπως αντιλαμβάνεστε και αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης και πιστεύουν ότι μπορούν να προσβάλλουν και να “εκδικούνται” άλλους ανθρώπους και δη επαγγελματίες επειδή δεν εισακούστηκαν οι εντολές τους.

Εκ της Διεύθυνσης του media group Diavlos 924

.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News