Σπύρος Τσιλιγγίρης: Θα επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης

Η Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης θα επαναλειτουργήσει μετά από δέκα χρόνια που παραμένει κλειστή, ανακοίνωσε ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης, μετά και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου.

Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Σχολής, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές, όπως ενημέρωσαν τον Βουλευτή οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η Σχολή θα υποδεχθεί πολλαπλάσιους ενώ παράλληλα θα ανανεωθεί και η σύμβαση για τη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ στην υφιστάμενη δομή του στην Ξανθη.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης δήλωσε:

“Με πολύ επιμονή και θέτοντας τα σωστά επιχειρήματα, καταφέραμε την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, μετά από δέκα χρόνια που παραμένει κλειστή.Σήμερα έλαβα τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Σχολής, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές.Το κόστος προβλέπεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μετά το πέρας των εργασιών, η Σχολή θα υποδεχθεί πολλαπλάσιους, το επαναλαμβάνω, πολλαπλάσιους εισακτέους. Η Ξάνθη το αξίζει και ο αγώνας μας δικαιώνεται.Ευχαριστώ θερμά το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τους Συνεργάτες του καθώς και τον Υπουργό και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.Και δεύτερη παρέμβαση, να τονίσω, ότι ανανεώνεται η σύμβαση για τη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, στην υφιστάμενη δομή του στην Ξανθη.”

Από agonas.gr

Διαβάστε επίσης:  Ιστορική περιήγηση - Περπατώντας στα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην πόλη της Ξάνθης

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News