Τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη θέλει ως υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί στις περιφερειακές εκλογές το 2019 μπορεί να είχε “κερδίσει” μόνο την Περιφέρεια της Κρήτης, Πανελλαδικά όμως στελέχη φίλα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ που κατέβηκαν, με χρίσμα ή χωρίς, θεωρήθηκαν ως υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή τους.

Σε αντίθεση με το εθνικό ποσοστό του κόμματος, η δύναμή του στις τοπικές κοινωνίες κατάφερε να “μετρηθεί” στα ίσα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.  

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να “κλείσει” πρώτα το θέμα των υποψηφίων για τα εθνικά ψηφοδέλτια και μετά να ξεκινήσει η αναζήτηση προσώπων που θα μπορούσαν να πάρουν χρίσμα από το κόμμα για τις περιφέρειες.

Στους δήμους, η οπτική του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι εναντίον των χρισμάτων, καθώς, όπως τόνισε και τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, προτιμάει την αυτονομία και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών από την επιβολή κομματικών υποψηφίων.

Οι «σίγουροι» πράσινοι υποψήφιοι για τις περιφέρειες αυτή τη στιγμή μοιάζουν μόνο ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, για Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαβάστε επίσης:  Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News