Υπουργείο Υγείας: 1.800€ μπόνους το μήνα, σε γιατρούς & νοσηλευτές που θα επανδρώσουν νησιωτικές δομές υγείας

Οικονομικά κίνητρα που φθάνουν και τα 1.800 ευρώ το μήνα σε γιατρούς, νο μήνα σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ, που μετακινούνται σε δομές Υγείας λόγω έκτακτων αναγκών, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Υγείας η οποία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τη σύμβαση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας ορίζεται ως μηνιαία αποζημίωση – πέραν του μισθού – 1.800 ευρώ για τους γιατρούς και 1.200 ευρώ για το λοιπό προσωπικό, ενώ το μέτρο ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου

Όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή:

Όσοι μετακινούνται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, σε εφαρμογή του άρθρου 24, του νόμου 3599/07 σε συγκεκριμένες δομές υγείας της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε), λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.800 ευρώ, πλέον των μηνιαίων αποδοχών τους.

Δεν καταβάλλεται η αποζημίωση του άρθρου 29 του νόμου 4816/21, περί της αποζημίωσης των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης ΥΠε.

Διαβάστε επίσης:  Με test και μάσκα επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στις θέσεις τους

Η αποζημίωση, οι δαπάνες διαμονής και μετακίνησης, καθώς και η αποζημίωση εφημεριακής και υπερωριακής απασχόλησης κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, καταβάλλονται από τον φορέα υποδοχής.

Δεν προσμετράται, δε, στο ανώτατο όριο αποδοχών που προβλέπεται για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ.

Από ethnos.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News