ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΒΑΘΥΡΡΥΑΚΟΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το μεγάλο Πανθρακικό προσκύνημα από πιστούς που διανύουν πεζή την απόσταση των 13 χλμ. από την Κομοτηνή προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος για να προσκυνήσουν την εικόνα και να πιούν από το αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής που και φέτος μεταφέρθηκε στον αύλειο χώρο για την διευκόλυνση των πιστών.

Το προσκύνημα παραδοσιακά γίνεται στις 22 και 23 Αυγούστου με αριθμό πιστών που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, πεζοπορώντας προς τα Φατήριακα, ακολουθώντας ένα έθιμο ταυτισμένο με την παιδική ηλικία των κατοίκων της Ροδόπης αλλά και της Θράκης.

Το απόγευμα της 22ας Αυγούστου πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και την παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκη Χαρίτου, του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, δημοτικών συμβούλων, της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας της Ροδόπης, και πλήθους κόσμου.

Ηχηρές απουσίες αυτή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη

Διαβάστε επίσης:  120 άδειες θα δοθούν για το πανηγύρι της Παναγίας Φανερωμένης - Μάθε που θα απευθυνθείς

Η ανακαινισμένη Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος υποδέχτηκε και φέτος τους πιστούς, πεζοπόρους και έφιππους, που με πλήρη κατάνυξη και φορώντας μάσκες κατεύθασαν να προσκυνήσουν Την Χάρη της τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσο αυτό ήταν εφικτό, εκπληρώνοντας το τάμα τους.

Να σημειώσουμε ότι η ανακαινισμένη Ιερά Μονή με προϋπολογισμού 235 χιλ. ευρώ και με την πολύτιμη αρωγή του Στρατού τυγχάνει της ευγενούς χορηγίας ενός δωρητή που συνετέλεσε στη θωράκιση του μοναστηριού με την κατάλληλη και την νέα είσοδο.

.

#live από τον πανηγυρικό αρχιερατικός εσπερινός και την αρτοκλασία, στην μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων #diavlos924

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 924 στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Για μια ακόμη χρονιά οι πιστοί πραγματοποιούν το τάμα στην Παναγία Φανερωμένη Βαθυρυακος που γιορτάζει αυριο!!!13 χιλιόμετρα με τα πόδια από την Κομοτηνή μέχρι το μοναστήρι, μικροί και μεγάλοι προσέρχονται να προσκυνήσουν Την Χαρη Της. #diavlos924

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 924 στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020


 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News